BICICLEȘTI 2014. A doua rundă, amânată din cauza vremii nefavorabile

Apropo.ro / 05.04.2014, 13:38
BICICLEȘTI 2014. A doua rundă, amânată din cauza vremii nefavorabile
A doua sâmbătă de BICICLEȘTI din acest an, o nouă ocazie în care bucureștenii puteau face mișcare în aer liber, departe de aglomerație, a fost amânată din cauza vremii nefavorabile. Traficul rutier va fi redeschis pe Bulevardul Kiseleff, începând cu ora 11:00. Campania lansată de Gândul și ProSport va continua, însă, în săptămânile următoare.

Vremea nefavorabilă din Capitală nu a permis organizarea celei de a doua runde de BICICLEȘTI, în 2014. Campania lansată de Gândul și ProSport va continua, însă, în săptămânile următoare.

Campania BICICLEȘTI a fost lansată în toamna anului trecut de Gândul și Prosport. Mii de oameni au răspuns invitației și au ieșit în stradă week-end-uri la rând pentru câteva ore de mișcare, cu bicicletele, cu rolele, sau pur și simplu pentru a bate la pas Kiseleff-ul „eliberat” de mașini.

Printre susținătorii campaniei s-au aflat și octuplul campion mondial la gimnastică Marian Drăgulescu, Mihai Donisan, campion național la săritura în înălțime, și fostul portar Helmut Duckadam.

De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a arătat încântat, în toamna anului trecut, de campania BICICLEȘTI: „Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din mașini”, a explicat acesta, invitat la „După 20 de ani”, la Pro TV și, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gândul.info și StirileProTV.ro. „Sigur că vreau să o permanentizez. Dar când aud «De ce nu închizi Calea Victoriei?» Mergi cu un copil de mână – în dreapta bănci, în stânga firme. Am de gând să măresc trotuarul pe Calea Victoriei, să măresc și să înceapă să își facă cofetării, restaurante. Calea Victoriei să fie zonă de promenadă, cu magazine frumoase, pe stânga, pe dreapta. Vreau să reînvii spiritul, atmosfera, să poa’ să viziteze Academia, au ce face, dar numai să am obiectul ăsta”, a adăugat Sorin Oprescu.

În funcție de starea vremii, anul acesta, BICICLEȘTI se va desfășura până la finalul lunii iunie: Bulevardul Kiseleff va fi închis traficului auto două sâmbete pe lună, bucureștenii fiind din nou invitați să facă mișcare în aer liber, chiar în centrul orașului.

Inițiativa BICICLEȘTI a putut fi pusă în aplicare după ce ProSport și Gândul au lansat în toamna anului trecut o campanie de strângere de adeziuni, campanie la care Primăria Capitalei a răspuns afirmativ și a acceptat să închidă circulația auto pe toată lungimea bulevardului Kiseleff! La doar două zile de la demararea campaniei, reprezentanții instituției, prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, au anunțat că bucureștenii dornici de mișcare se pot bucura de un nou loc de promenadă: Bulevardul Kiseleff.