Big Brother: Facebook a oferit informații despre utilizatori autorităților române

De: Marian Andrei / 28.08.2013, 12:30
Big Brother: Facebook a oferit informații despre utilizatori autorităților române
Guvernele din întreaga lume au solicitat Facebook, în primele șase luni ale acestui an, informații despre aproximativ 38.000 de utilizatori, din partea României existând 16 solicitări privind 36 de utilizatori sau conturi de utilizator.

În primul Raport despre solicitările guvernamentale globale, dat publicității ieri, reprezentanții rețelei de socializare menționează țările care au cerut informații de la Facebook despre utilizatori, numărul de solicitări primite de la fiecare țară, numărul de utilizatori și conturi de utilizator vizate, precum și procentajul de solicitări în care s-a cerut, prin aplicarea legii, să fie dezvăluite informații, cel puțin în mod parțial.

Pe primele 3 locuri se află Statele Unite (12.000 de solicitări despre 21.000 de conturi, India (3.245 de solicitări despre 4.144 de conturi) și Marea Britanie (1.975 de solicitări despre 2.337 de conturi).

În ceea ce privește țara noastră, Facebook menționează că procentajul de solicitări la care au fost oferite informații a fost de 63%.

Țările care au trimis cele mai puține solicitări, câte una, sunt Bulgaria, Cambodgia, Hong Kong, Islanda, Japonia, Rusia, Serbia și Uganda.