Big Brother la New York: Control video total

De: Marian Andrei / 30.07.2012, 14:40
Big Brother la New York: Control video total
Departamentul de Poliție din New York, SUA, va pune în funcțiune, săptămâna aceasta, un sistem de control video total, cu ajutorul căruia va avea posibilitatea de a identifica criminalii și potențialii teroriști.

Sistemul automat va recunoaște fețele și va determine momentul comiterii unei infracțiuni. Informația va fi transmisă în timp real ofițerului operator și îi va prezenta, la alegere, variante de soluționare a situației.

Domain Awareness System” va fi, cel mai probabil, anunțat săptămâna aceasta de primarul New York-ului, a anunțat Șeful Departamentului de poliție Raymond Kelly, care a arătat că softul necesar a fost dezvoltat împreună cu Microsoft.

Criticii sistemului, care consideră recunoașterea facială o imixtiune în viața privată, au arătat că FBI-ul și Departamentul Național de Securitate au deja baze de date „uriașe” de date biometrice la care se adaugă permanent date faciale, „grosul” acestora provenind din cele peste 300 de milioane uploadate zilnic de utilizatorii Facebook.

La rândul său, Kelly declară că aceste critici nu sunt întemeiate, deoarece, din momentul tragediei din 11 septembrie 2001, în oraș au fost prevenite 14 atentate teroriste.