Bijuterii în valoare de șapte milioane de euro, regăsite după cinci ani

De: Marian Andrei / 10.02.2012, 16:30
Bijuterii în valoare de șapte milioane de euro, regăsite după cinci ani
Bijuterii în valoare de șapte milioane de euro, care aparțineau soției unui fost ambasador al Statelor Unite în Olanda și care erau considerate furate, au fost găsite după cinci ani în vestiarul unui angajat al unui hotel.

Soția ambasadorului Statelor Unite a depus o plângere pentru furt, în 2006, după ce a observat dispariția bijuteriilor, fără să realizeze că, de fapt, le uitase într-o cameră a unui hotel din Haga, unde locuise timp de mai multe luni.

Bijuteriile au fost găsite de personalul hotelului în camera ambasadorului și au fost predate unei angajate a hotelului, după șase luni, conform procedurilor privind obiectele pierdute și găsite.

În 2011, bijuteriile – o pereche de cercei, două inele și două coliere dintre care unul având un diamant roz de cinci carate care valorează patru milioane de euro – au fost „regăsite” în timp ce angajata hotelului făcea curățenie în vestiar și au fost predate poliției, care a stabilit legătura între aceste bijuterii și plângerea depusă de soția ambasadorului. Bijuteriile au fost trimise companiei de asigurări, care între timp a plătit despăgubiri proprietarei.

Conform legislației olandeze, angajata hotelului are dreptul să primească zece la sută din valoarea bijuteriilor pe care le-a găsit, potrivit poliției.