Bikini body în 14 pași

Apropo.ro / 01.06.2006, 13:51
Bikini body în 14 pași
Pregatirile de vacanța au intrat în linie dreapta și, o data cu ele, crește exponențial interesul pentru toate lucrurile pe care nu ai avut timp sa le faci de-a lungul anului. În top domina interesul pentru schimbarea spectaculoasa de look. Daca te grabești

Pregatirile de vacanța au intrat în linie dreapta și, o data cu ele, crește exponențial interesul pentru toate lucrurile pe care nu ai avut timp sa le faci de-a lungul anului. În top domina interesul pentru schimbarea spectaculoasa de look. Daca te grabești puțin și dedici cateva zile și proceduri înfrumusețarii, ai mari șanse sa stralucești pe plaja.

Începe cu detoxifierea
Orice program de înfrumusețare trebuie sa înceapa cu o ușoara curațare a organismului pentru ca, deseori, imperfecțiunile din exterior au cauze interne. Le putem corecta sau elimina daca reducem consumul de grasimi, dulciuri și alcool, daca facem mai multe exerciții fizice pentru accelerarea circulației și daca avem grija sa bem cel puțin doi litri de apa.

Ofera stralucire tenului!
Se fac de regula tratamente de curațare, seboregulatoare, de tonifiere, antirid. Toate respecta aceiași pași: demachiere, gomaj, expunere la aburi, extracție, ionizare pentru sterilizare, maști, fiole calmante și nutritive, masaj (drenaj, tonifiere, relaxare), crema finala. Maștile se aleg în acord cu tenul și varsta, iar fiolele în funcție de problema (ten iritat, deshidratat, seboreic etc.).

Mare succes au tratamentele din linia caviar pentru ca sunt foarte nutritive și nu se folosesc doar ca antirid, ci și ca hidratant, avand o baza mai densa. Pentru fața în sezonul de vara nu se mai aplica peeling-uri chimice sau lumina înalt pulsata, indiferent de cat de „blande” sau de „ușoare” sunt. În urma unui tratament cosmetic reușit, trebuie sa ne așteptam la o senzație de bine și relaxare, la o fața care respira. Finețea unui astfel de tratament este tehnica buna de masaj. Un drenaj al toxinelor este punctul cheie al sanatatații pielii.

Descopera-ți o piele de catifea!
Gomajul este obligatoriu pentru ca pielea noastra sa straluceasca. Mișcarile ferme însoțite de folosirea tratamentelor speciale de gomaj de pe piața îmbunatațesc circulația, cresc gradul de oxigenare a pielii și stimuleaza eliminarea toxinelor. În același timp, exfolierea stratului cornos al pielii este primul pas spre un tegument care radiaza energie și prospețime. Gomajul se face obligatoriu pentru a ne bronza uniform și tot obligatorie, daca vrem sa mergem la soare, este adaptarea. Se face în solar sau la soare, la orele dimineții sau serii, prin expuneri scurte 5, 7, 10, 15 minute, spațiate la 2, 3 zile.

Obține un pigment de invidiat!
Daca vrem sa evitam suta la suta riscurile solarului și cele ale expunerii la soare, putem apela la autobronzate performante. Acestea sunt pe baza de dihidroxiacetona, substanța care ajunge în straturile superficiale ale pielii și o coloreaza la contactul cu lumina naturala. Extrem de eficiente pentru a obține o culoare frumoasa, fara atingerea de ultraviolete, sunt loțiunile de corp JohnsonÂ’s Holiday Skin ‘Loțiune de corp Light (tonuri mai pale) și JohnsonÂ’s Holiday Skin ‘Loțiune de corp MediumÂ’ (tonuri mai intense). Daca le folosim zilnic, putem avea pielea hidratata și vom obține o bronzare treptata, vizibila dupa doar 2-3 zile de la prima aplicare pe piele.

Elimina transpirația excesiva!
Daca transpiram excesiv, putem apela la antiperspirante și la keratoliticele dermatologice. Sunt diferite de cele din magazinele de cosmetice prin concentrațiile mai mari ale substanțelor active. În plus, putem sa apelam la tratamentele injectabile cu toxina botulinica. Acestea inhiba glandele sudoripare și au efect maxim în axila sau în palme.

Îngrijește-ți parul cu blandețe!
Parul se protejeaza prin vopsit bland și prin folosirea maștilor. Nu este adevarat ca spalarea rara este benefica. Traim în multa poluare și în fum de țigara, iar amestecul de praf și noxe este extrem de periculos pentru par. Acesta se spala de cate ori este nevoie cu șampon bland, chiar de copii.

Rasfața-ți corpul!
Fiecare persoana are propriile necesitați, dar vitaminele majore A, C, E și acizii grași esențiali trebuie sa existe în orice crema sau lapte de corp. Cel mai puternic emolient este ureea.

Ziua dinaintea plecarii în vacanța:
• Multe lichide pentru a scapa de cearcane

• Cel puțin o ora de somn la pranz

• Nu se folosesc maști, creme sau farduri noi, pentru a evita o alergie

• Nu te epilezi cu o zi, ci cu doua înainte de plecare

• Un gomaj dintr-un albuș de ou cu zeama de lamaie și malai negrișat timp de 15 minute, te speli cu apa rece, apoi te masezi cu amestecul de galbenuș la care adaugi și o lingura de miere înca 15 minute

• Pentru ochi, adevarate minuni fac compresele reci cu ceai verde

• Cat mai puține țigari, fara alcool, nu mancam prea gras, dar nici nu începem cu o zi înainte de concediu o dieta hipocalorica

Ce se intampla Doctore?