Bikini care masoara riscul de cancer de piele

Apropo.ro / 18.07.2006, 12:26
Bikini care masoara riscul de cancer de piele
Primul costum de baie din lume care este în același timp și sexy și sanatos, fiind capabil sa masoare riscul de cancer de piele, a aparut în Marea Britanie, informeaza mirror.co.uk. Un senzor integrat în acest costum de baie înregistreaza intensitatea razelor

Primul costum de baie din lume care este în același timp și sexy și sanatos, fiind capabil sa masoare riscul de cancer de piele, a aparut în Marea Britanie, informeaza mirror.co.uk.

Un senzor integrat în acest costum de baie înregistreaza intensitatea razelor ultraviolete și alerteaza posesorul în momentul în care soarele a devenit prea puternic.

Dispozitivul, dotat cu afișaj electronic, funcționând cu ajutorul unor baterii, masoara intensitatea razelor ultraviolete pe o scara de la 0 la 20. Nivelul cuprins între 3 și 5 este considerat „moderat”, cel între 8 și 10 „foarte intens” și cel între 11 și 20 „extrem”.

Costumul de baie SmartSwim se poate spala și poate fi purtat în siguranța atât în mare cât și în piscine cu apa clorinata. Produs de Solestrom, costumul este disponibil pe internet la o suma de aproximativ 150 de euro și deja a avut câțiva cumparatori.

În Marea Britanie se înregistreaza anual aproximativ 100.000 de cazuri de cancer de piele. Aceasta boala ucide anual 1.800 de persoane în Marea Britanie.

Mediafax