Bilanțul furtunii de ieri

De: Marian Andrei / 24.05.2013, 11:45
Bilanțul furtunii de ieri
Optsprezece persoane au fost duse la spital, 140 de arbori au fost doborâți de vânt și 21 de construcții provizorii au fost afectate în urma vijeliei de joi din Capitală, potrivit datelor centralizate la MAI.

În urma vijeliei din Capitală, la numărul 112 au fost înregistrate 650 de apeluri între orele 15.30 și 22.00, a anunțat vineri Ministerul Afacerilor Interne, într-comunicat de presă.

Persoanele care au sunat la 112 au anunțat 174 de incidente, dintre care 140 de arbori doborâți de vântul puternic, trei panouri publicitare căzute, 21 de corturi și construcții provizorii afectate, șapte cabluri electrice și trei stâlpi căzuți.

Zece persoane rănite au fost transportate la spital de echipajele SMURD și alte opt de către Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în țară s-au înregistrat 58 de evenimente de mai mică amploare în urma vijeliei care s-a produs joi, fiind afectate 29 de localități din 16 județe.

În urma vântului puternic au fost doborâți 36 de arbori și o construcție provizorie, iar 20 de anexe gospodărești și un pasaj rutier au fost inundate, se precizează în comunicatul de presă.

În județele afectate de fenomenele meteorologice nu au fost persoane rănite, potrivit sursei citate.