BILANȚUL TRAGIC al incendiului din Colectiv continuă să crească: Numărul deceselor a ajuns la 44

Apropo.ro / 08.11.2015, 11:00
BILANȚUL TRAGIC al incendiului din Colectiv continuă să crească: Numărul deceselor a ajuns la 44
Bilanțul tragediei din Colectiv a ajuns la 44 de morți, după ce doi răniți internați la Spitalul "Floreasca" din Capitală au murit astăzi, iar un altul a decedat la Spitalul de Arși. Sâmbătă au murit nouă persoane. Doi pacienți de la Spitalul de Arși au murit ieri, la primele ore ale dimineții, apoi fiind anunțat un nou deces la Spitalul Universitar. În următoarele ore, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că doi pacienți dintre cei transportați în Olanda au decedat, după aterizare. În următoarele ore au mai murit patru persoane, două de la Spitalul Floreasca, un tânăr de la Spitalul de Arși și o tânără internată la Spitalul "Bagdasar".

O altă victimă din Clubul Colectiv și-a pierdut viața la Spitalul de Arși din Capitală, astfel că numărul persoanelor decedate a ajuns la 44.

Persoana rănită în urma incendiului din Clubul Colectiv a murit în noapte de sâmbătă spre duminică, conform unor surse medicale. La Spitalul de Arși au decedat, sâmbătă, alte trei persoane- Daniel Ciobanu (39 de ani), Ionuț Cosmin Popescu (32 de ani) și Alexandru Chelba (33 de ani).

Doi răniți internați la Spitalul „Floreasca” din Capitală au murit în această dimineață, după ce alți nouă au decedat sâmbătă, șapte în spitale din Capitală și doi în Olanda, unde fuseseră transferați.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că la Spitalul Floreasca au murit Alexandra Rădulescu, care avea 26 de ani, și un cetățean turc.

Potrivit profesorului Ioan Lascăr, începând din a cincea zi este cea mai grea perioadă pentru răniții în stare critică.

„La toți cei patru decedați din Spitalul Floreasca le-a cedat plămânul. Este perioada complicațiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluție exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la acești pacienți este între 30 și 80 la sută, adică cel puțin trei și maxim opt din zece pacienți arși în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicațiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluția este aceeași. Nu se poate face nimic mai mult”, a precizat, pentru MEDIAFAX,  Ioan Lascăr, șeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.