Bild a îngropat un talisman pe Stadionul Olimpic din Berlin

Apropo.ro / 01.07.2006, 15:40
Bild a îngropat un talisman pe Stadionul Olimpic din Berlin
Cotidianul Bild a anunțat ca a îngropat un pfennig (subdiviziune a marcii germane) în apropierea uneia dintre porțile de pe terenul Stadionului Olimpic din Berlin, informeaza AFP. Potrivit publicației citate, acest talisman legendar l-ar fi ajutat pe Rudi Voller, fost

Cotidianul Bild a anunțat ca a îngropat un pfennig (subdiviziune a marcii germane) în apropierea uneia dintre porțile de pe terenul Stadionului Olimpic din Berlin, informeaza AFP.

Potrivit publicației citate, acest talisman legendar l-ar fi ajutat pe Rudi Voller, fost selecționer al Germaniei, sa ajunga în finala Cupei Mondiale din 2002, „lucru pe care nu l-a știut nimeni”. Aceasta piesa din cupru, ce cântarește numai doua grame, se afla deja sub gazon la meciul câștigat pe 20 iunie de Germania, cu scorul de 3-0, în fața Ecuadorului, în faza grupelor competiției mondiale.

Cotidianul Bild a anunțat, de asemenea, ca globul Cupei Mondiale, expus la Poarta Brandeburg, a fost vândut contra sumei de 300.000 de euro societații Medienpool Extra din Hamburg. „Balonul ce are o înalțime de 20 de metri și cântarește 60 de tone va deveni emblema muzeului nostru dedicat sportului”, a declarat un responsabil al firmei germane, Alexander Extra.

Inaugurata pe 12 septembrie 2003 și creata de artistul austriac Andre Heller, aceasta opera de arta, care gazduiește un centru de informare privind Cupa Mondiala, a fost expusa în fiecare dintre cele 12 orașe gazda ale competiției din Germania.

Suporterii prezenți la CM-2006 au umplut stadioanele în timpul meciurilor, dar au asistat în numar mare și la cele 46 de ședinte de antrenament deschise publicului de la începutul competiției. Potrivit cifrelor date publicitații de Comitetul de organizare, peste 225.000 de spectatori au fost prezenți la ședințele de pregatire a echipelor favorite. Germania deține recordul în acest sens, cu 42.000 de spectatori la Dusseldorf, devansând Italia (28.000 la Duisburg) și Brazilia (22.000 la Offenbach).

FIFA a anunțat ca toate cele 224 de teste antidoping efectuate pâna în optimile de finala ale competiției mondiale au avut rezultate negative. Patru jucatori, câte doi de la fiecare echipa, au fost controlați la finalul fiecaruia dintre cele 56 de meciuri disputate pâna în aceasta faza a turneului final. Laboratoarele agreate de la Koln, Kreischa și Lausanne (Elveția) au ca sarcina și detectarea eritropoietinei.

Pe de alta parte, pariorii francezi sunt optimiști în privința șanselor echipei Franței de a se califica în semifinalele CM, în dauna Braziliei. Astfel, 56 la suta dintre aceștia cred ca Franța va învinge, 33 la suta au pariat pe Brazilia, iar 11 la suta cred ca meciul se va încheia la egalitate.

Un englez vinde pe site-ul eBay rolul de cavaler de onoare la nunta celui mai bun prieten al sau, preferând sa urmareasca la televizor meciul Anglia-Portugalia, care va avea loc sâmbata, în sferturile de finala ale CM. Prețul de plecare stabilit de James Circus, al carui pseudonim pe internet este pokerchipsuk, este de 3 euro.

(Redactor: Paula Prutianu; [email protected])
Mediafax