Biletele unice Metrorex-RATB, valabilitate prelungită!

De: Dragos Tanase / 14.04.2014, 15:15
Biletele unice Metrorex-RATB, valabilitate prelungită!
„Biletul unic 60 minute", „Biletul cu 10 călătorii 60 minute", „Abonamentul de o zi" - toate introduse în toamna anului 2012 - și cardurile Activ unice Metrorex-RATB ar fi trebuit să asigure accesul la metrou doar până astăzi, după cum anunțau, la mijlocului lunii martie, reprezentanții Metrorex.

Totuși, conducerea Metrorex a prelungit valabilitatea biletelor unice de călătorie care puteau fi folosite atât la metrou, cât și pe mijloacele de transport în comun din Capitală, până pe 2 mai.

Anularea acestor tichete venea după ce Metrorex a rupt colaborarea cu Regia Autonomă de Transport București (RATB), din cauza datoriilor pe care aceasta din urmă le acumulase față administratorul metroului.

Directorul Metrorex, Aurel Radu, declară că a decis să prelungească termenul de valabilitate al biletelor până pe 2 mai pentru ca bucureștenii care mai au încă tichete comune să nu fie afectați de scandaul iscat între cele două societăți.

Șeful Metrorex a mai spus că ar putea fi reluată colaborarea cu RATB doar în condițiile în care ar plăti în totalitate datoria în valoare de aproximativ 21 de milioane de lei, cu tot cu penalități, sumă la care s-a ajuns în acest moment și dacă biletele comune și abonamentele ar putea fi vândute și la metrou.