Bill Gates a vîndut acțiuni Microsoft

Apropo.ro / 15.02.2002, 10:55
Bill Gates a vîndut acțiuni Microsoft
Președintele Microsoft Corp., Bill Gates, a vîndut, în luna ianuarie, doua milioane de acțiuni la producatorul de software, potrivit unui raport al Comisiei de supraveghere a operațiunilor bursiere - Securities and Exchange Commission (SEC) din Statele Unite, informeaza

Președintele Microsoft Corp., Bill Gates, a vîndut, în luna ianuarie, doua milioane de acțiuni la producatorul de software, potrivit unui raport al Comisiei de supraveghere a operațiunilor bursiere – Securities and Exchange Commission (SEC) din Statele Unite, informeaza Reuters.

Acțiunile au fost vîndute pe 24 și 25 ianuarie, la prețuri cuprinse între 64 și 65,1 dolari pentru o acțiune. Aceasta înseamna ca valoarea minima a tranzacțiilor a fost de aproximativ 12,8 milioane de dolari.

Prețul acțiunilor la închiderea ședinței de miercuri a bursei Nasdaq s-a situat la 61,82 dolari pe acțiune, în creștere cu 1,68 dolari fața de debutul tranzacțiilor în ziua respectiva.

La sfîrșitul lunii ianuarie, Gates deținea în mod direct peste 651,6 milioane de acțiuni la Microsoft. Conform prețului de închidere de miercuri, aceasta participare valoreaza circa 40,3 miliarde de dolari.

Mediafax