Bill Gates, cel mai bogat om din lume

Apropo.ro / 19.05.2013, 10:00
Bill Gates, cel mai bogat om din lume
Cofondatorul Microsoft Bill Gates a redevenit cel mai bogat om din lume, la șase ani după ce a fost devansat de miliardarul mexican Carlos Slim.

Cofondatorul Microsoft Bill Gates a redevenit cel mai bogat om din lume, la șase ani după ce a fost devansat de miliardarul mexican Carlos Slim, a cărui avere a fost erodată în acest an de măsurile adoptate de autorități pentru spargerea monopolului din sectorul telecom.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, averea lui Bill Gates (57 de ani) a urcat la 72,7 miliarde de dolari, cu 16% mai mult față de începutul anului, după ce acțiunile Microsoft au crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

Averea lui Carlos Slim (73 de ani), care a devenit cel mai bogat om din lume în anul 2007, a scăzut în acest an cu 3 miliarde de dolari, la 72,1 miliarde de dolari. Acțiunile companiei pe care o controlează, gigantul telecom America Movil, au scăzut cu 14% de la începutul anului, după ce Congresul din Mexic a adoptat o lege care ar putea conduce la divizarea grupului, dominant pe piața comunicațiilor din America Latină.

Legea ar permite autorităților de reglementare să forțeze divizarea companiilor care acumulează o cotă de piață de peste 50% sau să le oblige să ofere concurenților acces la rețeaua proprie.

Citește mai multe detalii despre averea lui Bill Gates, pe Mediafax.ro