Bill Gates iese la pensie

Apropo.ro / 23.06.2008, 14:59
Bill Gates iese la pensie
Bill Gates se retrage de la conducerea Microsoft pe 27 iunie, urmand sa fie inlocuit de Steve Ballmer.

Bill Gates paraseste Microsoft la 33 de ani dupa ce a infiintat compania pentru a-si va dedica majoritatea timpului activitatilor fundatiei umanitare pe care a infiintat-o impreuna cu sotia sa, dar va ramane presedinte al Consiliului de Administratie.

El va abandona complet conducerea Microsoft, care va fi preluata de prietenul sau Steve Ballmer, pe care il cunoaste inca de cand era student la Harvard si care este presedinte executiv al grupului incepand din 2000.

Retragerea lui Bill Gates are loc intr-un moment delicat pentru Microsoft, deoarece viitorul este nesigur pentru principalele doua surse de venit ale sale, sistemul de operare Windows, in baza caruia functioneaza 90% dintre computerele din lume, si suita de programe Office.

Ultima versiune a Windows-ului, Vista, a generat o serie de critici si progreseaza foarte lent, Microsoft vanzand pana acum doar 150 de milioane de licente, majoritatea utilizatorilor sistemului de operare preferand sa pastreze versiunea XP, iar suita de programe Office se confrunta cu o competitie din ce in ce mai mare din partea produselor gratuite.

Citeste mai mult despre retragerea lui Bill Gates. la Mediafax

Comenteaza trimite pe ym printeaza