Billboard Music Awards 2012: Câștigători și ținute (Poze)

De: Gabriela Voicu / 21.05.2012, 16:20
Adele și grupul LMFAO sunt marii câștigători ai Galei Billboard Music Awards 2012, marcată în acest an de tributuri emoționante aduse unor staruri decedate recent.

Adele și LMFAO au fost marii câștigători la Gala Billboard Music Awards, desfășurată ieri, în Las Vegas.

Adele, care nu a participat la ceremonie, a adunat nu mai puțin de 12 trofee, inclusiv pentru categoriile „Top Artist” și „Top Female Artist”. Piesa ei „Rolling in the Deep” și albumul „21” au acumulat patru trofee, între care „Top Alternative Song”, „Top Billboard 200 Album” și „Top Pop Album”.

Grupul LMFAO au obținut șase premii la Billboard Music Awards – cinci pentru hit-ul din 2011 „Party Rock Anthem” și unul la categoria „Top Duo or Group”.

Vezi galeria foto

LMFAO (Foto: Hepta)

Pe lista câștigătorilor se află și cei de la Coldplay, care au plecat acasă cu patru premii, între care cele pentru categoriile „Top Rock Album” și „Top Alternative Album”, cu albumul „Mylo Xyloto”.

Rapperii Wiz Khalifa, Lil Wayne și cântărețul R&B Chris Brown s-au impus la categoriile „Cel mai bun artist debutant”, „Cel mai bun cântăreț”, respectiv „Cel mai bun artist R&B”.

LMFAO au deschis Gala cu piesele „Party Rock Anthem” și „Sexy And I Know It”, fiind urmați pe scenă de Chris Brown, care a dansat, fără cămașă, pe ritmurile piesei sale „Turn Up The Music”, însoțit de mai mulți bicicliști care făceau acrobații.

Katy Perry, purtând o rochie albă, a plutit deasupra scenei într-un leagăn suspendat, cântând noul ei single „Wide Awake”, iar Justin Bieber, unul dintre marii câștigători ai Galei din 2011, a interpretat piesa „Boyfriend”.

Taylor Swift, cel mai bine plătită cântăreață pop, a fost recompensată cu trofeul „Billboard Woman of the Year”, iar Justin Bieber s-a impus la categoria „Cel mai sociabil artist”, grație celor 22 de milioane de fani ai săi de pe Twitter și celor 43 de milioane de fani ai săi de pe Facebook.

Taylor Swift (Foto: Hepta)

Katy Perry a primit „Spotlight Award”, fiind singura cântăreață din istorie care a reușit să aibă cinci piese de pe același album pe prima poziție în topul Billboard. Michael Jackson este singurul artist care a reușit această performanță.

Stevie Wonder, în vârstă de 62 de ani, a fost recompensat cu „Icon Award” și a cântat trei piese: „Higher Ground”, Overjoyed” – în duet cu Alicia Keys – și „Superstition”.

Kelly Clarkson, The Wanted, Carly Rae Jepsen, Usher, Carrie Underwood, Linkin Park, Nelly Furtado și trupa Patent Pending – câștigătoarea premiului „Billboard Battle of the Bands” – se numără și ei printre artiștii premiați la Billboard Music Awards 2012

La începutul show-ului, prezentatorii evenimentului, Julie Bowen și Ty Burrell, au ținut un moment de reculegere în memoria cântărețului Robin Gibb din trupa Bee Gees, care a murit, duminică, răpus de cancer.

Cântăreața Natasha Bedingfield a adus un tribut „reginei disco” Donna Summer, care a murit săptămâna trecută de cancer pulmonar, cântând piesa acesteia „Last Dance”.

Natasha Bedingfield (Foto: Hepta)

Wiz Khalifa l-a omagiat pe Adam MCA Yauch, membru al grupului Beastie Boys, care a murit la începutul lunii mai, tot din cauza cancerului, iar Cee Lo Green a cântat alături de grupul său hip-hop Goodie Mob piesa „Fight For Your Right”, în memoria lui Yauch.

Impresionant a fost și tributul adus cântăreței americane Whitney Houston, care a murit în luna februarie. Ea a primit postum „Millennium Award”, iar John Legend și Jordin Sparks au interpretat în memoria ei două piese celebre: „The Greatest Love of All” și „I Will Always Love You”. Cumnata cântăreței, Patricia Houston, și fiica regretatei artiste, Bobbi Kristina Brown, au urcat pe scenă pentru a primi acest trofeu.

Premiile Billboard sunt așteptate cu nerăbdare nu doar pentru a afla care sunt câștigătorii, ci și pentru ținutele pe care aceștia le aleg.

Miley Cyrus, Katy Perry și Taylor Swift sunt câteva dintre starurile care au făcut senzație cu vestimentațiile lor.

Miley Cyrus (Foto: Hepta)

Miley a demonstrat că nu mai este fetița din „Hanna Montana” pe care o știam cândva și a optat pentru o ținută sexy, creație Jean Paul Gaultier, care i-a scos în evidență corpul tonifiat și pielea bronzată. Vedeta de 19 ani a purtat un sacou alb, foarte decoltat, croit sub formă de rochie.

Altă apariție interesantă a fost Kary Perry, îmbrăcată în lila din cap până în picioare. Cântăreața și-a asortat părul și rujul cu rochia. Tenul ei de porțelan pare inspirat din look-ul Ditei Von Teese.

Taylor Swift a fost printre cel mai bine îmbrăcate vedete feminine. Ea a ales o rochie lungă, cu trenă, roșie, semnată Elie Saab. Cântăreața a renunțat la accesorii, dar a optat pentru un machiaj puternic.