Billie Eilish lansează un ukulele Fender

Apropo.ro / 09.09.2020, 16:29
Billie Eilish lansează un ukulele Fender
Billie Eilish face echipă cu Fender pentru a-și lansa, sub propria semnătură, un instrument muzical de tip ukulele. Acesta este un instrument muzical asemănător cu o mică chitară, care are doar patru corzi, acordate în cvarte.

Instrumentul lansat de Billie Eilish va avea un preamplificator încorporat și va fi marcat cu sigla „blohsh” folosită ca semnătură de Eilish.

Ukulelele este principalul instrument de compoziție folosit de Eilish, după ce a învățat să cânte la vârsta de șase ani.

„Ukulele a fost primul instrument pe care l-am învățat: aici am început să scriu și am găsit noi modalități de scriere pe care nu le încercasem niciodată. Inspiră un alt tip de scriere. Regulile ukulele sunt simple și, practic, dacă știi trei acorduri, poți cânta aproape orice melodie. Sper ca ukulele Fender să îi inspire pe oameni să înceapă să se joace și să scrie – oricine o poate face” a spus Eilish într-o declarație.

Eilish a lansat recent noul ei single My Future, însoțit de un videoclip muzical în stil Anime.

Ukulele a fost inventat la sfârșitul secolului al XIX-lea în Hawaii, printr-o modificare a unui instrument al marinarilor portughezi. „Billie Eilish Uke” se vinde cu 239 de lire sterline.

Fender este cel mai important producător mondial de chitare electrice și acustice, basuri, amplificatoare, accesorii, îmbrăcăminte și multe altele; cunoscut la nivel mondial pentru modelele Stratocaster, Telecaster, Jazzmaster, Jaguar și Mustang.

Sursa foto: Instagram/BillieEilish