Bioenergia, puterea vindecatoare

Apropo.ro / 21.02.2006, 16:11
Bioenergia, puterea vindecatoare
Imposibil sa nu fi auzit de oameni de care obiectele se lipesc mai ceva ca de un magnet și care susțin ca iau durerea cu mana, la propriu. Te-ai grabit sa strambi din nas cand a venit vorba de bioenergeticieni, fara sa știi prea multe despre acest domeniu. Atenție

Imposibil sa nu fi auzit de oameni de care obiectele se lipesc mai ceva ca de un magnet și care susțin ca iau durerea cu mana, la propriu. Te-ai grabit sa strambi din nas cand a venit vorba de bioenergeticieni, fara sa știi prea multe despre acest domeniu. Atenție maxima, începem lecția de bioenergie.

Definiție: bioenergia este o terapie bazata pe forța campului energetic. Cei care o practica cred cu tarie ca, în funcție de energia pe care o avem, putem fi sanatoși și fericiți. Cand suferi de o anumita afecțiune – fizica sau psihica – nu trebuie sa dai fuga la doctor și sa iei un pumn de medicamente, prioritatea ta este sa faci pace pe campul tau energetic.

Pe înțelesul tuturor
Poți avea probleme de sanatate, chiar daca ultimul set de analize ți-a ieșit perfect. Haosul energetic din organismul tau nu poate fi depistat în laborator. În ce fel apare? Cum nu se poate mai ușor: în urma stresului, a alimentației neadecvate și a gandurilor negre. Prin tratament, terapeuții îți curața campul bioenergetic. Mai exact, își aproprie mana de corpul bolnav și simt unde e problema. Îi poate lamuri o senzație de cald, de frig sau unele înțepaturi. Daca simt așa ceva, e clar ca ai necazuri.

Dupa ce au intrat în contact cu campul magnetic, vor ști exact ce terapie sa aplice ca sa acționeze energetic și sa-ți vindece organele afectate. Prin meditație și concentrare, ei acționeaza și vindeca organele afectate. Ședintele nu țin mai mult de o ora, iar tu nu vei simți decat un val de caldura. Dupa o cura completa, durerea e istorie.

Sisteme bioenergetice
Meridianele – așa cum sangele trece prin artere, energia trece prin meridiane. Toate meridianele corpului tau formeaza un sistem despre care se crede ca îți influențeaza vitalitatea, metabolismul și chiar viteza formarii celulelor. Meridianele afecteaza fiecare organ și fiecare sistem: psihic, imunitar, nervos, endocrin, circulator, respirator, digestiv, muscular și limfatic. Fiecare dintre aceste sisteme este „hranit” cu energie de catre cel puțin un meridian. Daca aceasta energie nu mai ajunge la el sau ajunge într-un mod neregulat, întregul sistem este în pericol. Cand meridianele sunt înfundate sau obstrucționate, apare boala. Terapeutul va acționa asupra meridianelor pentru a debloca energia vitala.

Chakra – În limba sanscrita, „chakra” înseamna turbina. Este vorba despre un centru în care se concentreaza energia. Corpul uman are 7 chakra, care sunt poziționate în șapte puncte situate de la baza coloanei pana în creștetul capului. Meridianul aprovizioneaza organele cu energie, iar chakra are grija ca acestea sa o primeasca în permanența, într-un anumit ritm.

Aura energetica – reprezinta învelișul de energie al corpului uman. Practic, energia emanata de corp te înconjoara în mai multe straturi și interacționeaza cu energiile din exterior pe care le filtreaza: te protejeaza de cele rele și le permite celor bune sa te influențeze. Aura ta va suferi deteriorari grave daca mananci nesanatos și daca gandești negativ. Bioenergeticianul are puterea de a o îmbunatați prin ridicarea nivelului energetic. Aura poate divulga multe despre tine. Un bun terapeut își va da seama de multe lucruri, numai privindu-te. Iata ce indicii pot aparea în aura:pete de culori închise – ești plina de sentimente negative, ura, gelozie; gauri – ai probleme de sanatate în zona în care apar; zone reci – ai probleme legate de magie; zone calde – organ cu afecțiuni.

Afecțiuni tratate bioenergetic
• maladii cardio-vasculare: miocardita, aritmia, insuficiența cardiaca
• maladii ale cailor respiratorii: bronșita, pneumonie, astm, boli de piele
• boli ale aparatului genital: inflamații ovariene, uter fibromatos, chisturi ovariene, prostata
• boli ale ochilor: conjunctivita, cataracta, astigmatism
• disfuncții ale glandei tiroide: hipotiroidie, hipertiroidie

Mai multe in „Ce se intampla Doctore?”