Biroul la care Bram Stoker a scris „Dracula”, scos la licitație

De: Marian Andrei / 05.11.2012, 15:30
Biroul la care Bram Stoker a scris
După ce a fost restaurat și transformat într-o operă de artă, biroul la care Bram Stoker a scris, în 1897, celebrul roman Dracula va fi vândut la licitație în luna decembrie, a anunțat casa de licitații Profiles in History.

Biroul, care după moartea scriitorului de origine irlandez, în 1912, a fost moștenit de prietenul său J.S.R. Phillips, a fost destul de afectat de trecerea timpului, ajungând în zilele noastre fără sertare și cu picioarele deteriorate.

Actualul proprietar a angajat un restaurator britanic, care este și designer în același timp, pentru a-l aduce într-o stare bună și, mai mult, pentru a-t transforma într-o operă de artă.

Restauratorul, Brazier-Jones, a declarat, după ce a terminat misiunea, că procesul de restaurare a păstrat textura inițială și „cicatricile” biroului, pentru a nu altera senzația de vechime, dar și că a adăugat un „omagiu” celui care l-a introdus pe contele Dracula în cultura modernă.

Astfel, pe suprafața biroului au fost încrustate imagini care definesc „inspirația și imaginația marelui Bram Stoker”, cum ar fi lilieci, un câine sălbatic, dar și motive florale cu muguri și spini. Mai mult, Brazier-Jones a căptușit cu piele cele două compartimente secrete ale biroului, care vor fi dezvăluite doar noului proprietar.

Casa de licitații speră ca pe 15-16 decembrie, să obțină pe birou și candelabrul cu care vine „la pachet” o sumă între 60 și 80 de mii de dolari.