Biserica 2.0: Aplicație cu rugăciuni pentru iPhone și iPad

De: Marian Andrei / 08.10.2012, 14:00
Biserica 2.0: Aplicație cu rugăciuni pentru iPhone și iPad
Mănăstirea Curtea de Argeș va lansa joi o aplicație cu rugăciuni pentru iPhone și iPad, oferind credincioșilor posibilitatea de a purta cu ei, oriunde s-ar afla, rugăciunile.

Aplicația include o colecție numeroasă de rugăciuni și acatiste, dar și un planificator cu alarmă, care amintește ce rugăciune și-a propus, la ora și data setată de credincios.

„Modul de trai modern este mai alert, avem mai multe responsabilități și mai puțin timp liber, de aceea mulți dintre noi mergem din ce în ce mai rar la biserică pentru a ne ruga. Credința noastră nu trebuie să pălească în absența unui cadru religios. Important este să ne îndreptăm gândurile către divinitate și să ne rugăm, oriunde ne-am afla”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Pe lângă rugăciuni, utilizatorul va avea acces la un ghid turistic al Mănăstirii, dar și cele mai noi știri ale Arhiepiscopiei Argeșului: hramuri, pelerinaje, acțiuni ale Bisericii Ortodoxe, întâlniri și vizite ale înalților prelați, evenimente de caritate organizate de instituțiile Bisericii, regulamente noi, dar și colaborări cu alte rituri.