Biserica poloneză: Halloweenul este „cea mai mare sărbătoare luciferică”

De: Marian Andrei / 31.10.2012, 13:00
Biserica poloneză: Halloweenul este
Un mesaj postat pe site-ul Arhiepiscopiei Varșoviei critică în termeni duri practicile "sataniste" de Halloween, care sunt în totală contradicție cu tradiția Bisericii romano-catolice poloneze

Tradiția de Halloween, împrumutată din Statele Unite și devenită din ce în ce mai populară în Polonia, „este rezultatul propagării ocultismului și magiei”, atrage atenția Biserica romano-catolică poloneză.

„Această tradiție își are originea în adorarea păgână a spiritelor și al unui zeu celtic al morții. Anton Lavey, fondatorul satanismului modern, afirma că în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie este cea mai mare sărbătoare luciferică, marcată de acte oculte comise prin violență. Biserica denunță deschis astfel de practici”, precizează comunicatul romano-catolic.

„Sub pretextul distracției, copii, tineri și adulți sunt invitați să practice ocultismul, ceea ce intră în contradicție cu tradiția Bisericii și cu vocația de creștini”, insistă Arhiepiscopia Varșoviei pe site-ul instituției.

Halloween (o abreviere pentru „All Hallows’ Evening”) este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală și nu numai. Halloween-ul se celebrează în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creștină Ziua tuturor sfinților de pe 1 noiembrie.