Black Sabbath se reunesc si pleaca in turneu

Apropo.ro / 14.11.2011, 17:30
Black Sabbath se reunesc si pleaca in turneu
Ozzy Osbourne si Black Sabbath au anuntat ca vor lansa un album, pe care il vor promova in cadrul unui turneu senzational, in 2012.

Ozzy Osbourne si Black Sabbath au anuntat ca vor avea un turneu si vor lansa un nou album impreuna, primul din ultimii 33 de ani.

Ultimul lor album cu materiale originale a fost lansat in 1978. Ozzy Osbourne, 62 de ani, chitaristul Tony Iommi, 63 de ani, basistul Geezer Butler, 62 de ani, si bateristul Bill Ward, 63 de ani, au facut anuntul in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Whiskey A-Go-Go din Los Angeles, locul in care Sabbath a sustinut primul lor show in oras, in urma cu 41 de ani.

Cei patru au spus ca vor canta la festivalul Download din iunie 2012, inainte de a incepe un turneu mondial. De asemenea, lucreaza la materiale pentru un nou album, care va fi lansat in toamna lui 2012.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne a fost dat afara din trupa in aprilie 1979 si a inceput o cariera solo de succes, vanzand pana acum mai mult de 32 milioane de albume. Black Sabbath a intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 2006 si a vandut peste 70 de milioane de albume.

Black Sabbath are o influenta dominanta in heavy metal, gen pe care, de altfel, l-a creat. VH1’s 100 Greatest Artists of Hard Rock a clasat grupul pe locul al II-lea, dupa Led Zeppelin.