Blaxy Girls

Apropo.ro / 27.10.2008, 00:00
Blaxy Girls
La apariţia clipului fetelor, toată lumea credea că e vorba de o nouă trupă de peste hotare. Şi, totuşi, fetele sînt din România, iar cel care se află în spatele succesului lor este Costi Ioniţă. În mai puţin de 3 luni, Blaxy Girls au reuşit să ajungă în fruntea topurilor muzicale cu piesa “If you feel my love”, iar acum se pregătesc de lansarea primului album.

Anul trecut pe vremea aceasta, Costi Ioniţă se afla într-un coafor din Constanţa. Fetele de acolo povesteau despre o puştoaică foarte talentată, Rucsy, care îi făcea mamei sale o programare la cosmetică. Curios să o cunoască, dar mai ales să o audă, Costi a pus-o să cînte. Talentul ei a fost pe măsura aşteptărilor, iar ideea de a forma o trupă rock numai de fete a venit aproape instantaneu.

Cum prietenii la nevoie se cunosc, solista trupei a apelat la colege şi prietene pentru a putea pune trupa pe picioare. Pe Ana (clape) şi Amalia (chitară solo) le ştia din şcoală, iar pe Gela (percuţie) şi Cristina (chitară bas), care sînt şi surori, le cunoştea de la festivalurile unde concuraseră împreună. La scurt timp, fetele au intrat în studio şi au început să înregistreze prima lor piesă, “If you feel my love”, melodie care a beneficiat şi de o variantă în limba română. O dată terminată piesa, Rucsy, Amalia, Ana, Cristina şi Gela au filmat şi un videoclip. Locaţia aleasă a fost unul dintre cartierele bucureştene, pe un platou înconjurat de ziduri cu graffiti, unde se întîlnesc skateri şi bikeri. Cu mici excepţii, stilul vestimentar pe care fetele îl abordează în clip este şi stilul lor de zi cu zi.

Direct la Eurovision

Pentru că single-ul “If you feel my love” se află în fruntea topurile de radio şi la posturile TV de specialitate, fetele de la Blaxy au început să meargă tot mai des la concerte. Au participat la Callatis şi la semifinala “Cerbului de aur” din acest an, iar acum se pregătesc pentru preselecţia de anul viitor la Eurovision. Pe lîngă muzică, ele îşi fac timp şi pentru şcoală. Dacă Gela, singura majoră din trupă, este studentă în primul an la Litere şi la Actorie, restul fetelor sînt încă liceene: Rucsy şi Ana – la Liceul de artă, iar Amalia şi Cristina – la licee cu profil teoretic. Muzica nu este singura lor pasiune. Fetele de la Blaxy găsesc timp să facă şi sport. Gela este amatoare de tenis de cîmp, iar Cristina se poate lăuda cu 8 ani de dans sportiv. Primul album semnat Blaxy Girls urmează să fie lansat în această toamnă, împreună cu casa de discuri Roton, şi va conţine 10 piese pop-rock.

Rucsy – voce şi chitară – 17 ani
Este elevă în clasa a XI-a la Liceul de artă din Constanţa, secţia jazz-muzică uşoară. Instrumentele care au pasionat-o încă de mică sînt chitara şi violoncelul.

Amalia – chitară solo – 17 ani
Chiar dacă la şcoală a ales profilul matematică-fizică, Amalia ştie să cînte la pian şi la chitară. Pe timpul verii, Amalia, împreună cu alţi colegi, obişnuia să cînte pentru turiştii aflaţi pe litoral pe o scenă amplasată pe plajă.

Ana – clape – 16 ani
Încă de la 5 ani, a studiat pianul, iar de la 13 ani – flautul. Pentru că flautul i s-a părut mai interesant, Ana a dat admitere la Liceul de artă din Constanţa, secţia flaut.

Cristina – chitară bas – 15 ani
Deşi este mezina trupei, Cristina a cîştigat numeroase premii la festivaluri naţionale şi internaţionale de muzică uşoară. A practicat dansul sportiv de mică, dar de cîţiva ani pasiunea ei este chitara bas. Cristina este elevă în clasa a IX-a la liceul “Anghel Saligny” din Constanţa, secţia ştiinţe.

Gela – percuţie – 19 ani
A învăţat să cînte la pian şi la chitară încă de mică, dar tobele au atras-o mai mult, aşa că a început să le studieze. Acum, este studentă la două facultăţi, Facultatea de litere din cadrul Universităţii Bucureşti şi Facultatea de artă de la “Hyperion”, secţia actorie.

Fetele de la Marea Neagră

Pentru că s-au născut şi au crescut într-un oraş la malul mării, Constanţa, fetele s-au folosit de acest lucru în alegerea unui nume pentru formaţie. Aşa s-a ajuns la numele de “fetele de la Marea Neagră”, alcătuind un joc de cuvinte în engleză – Blaxy Girls