Blick considera România un adversar mediocru pentru Germania

Apropo.ro / 30.04.2004, 09:24
Blick considera România un adversar mediocru pentru Germania
Cotidianul elvețian Blick a notat, sub titlul "Dezastru pentru Germania", ca echipa României și-a acoperit deficiențele tactice în meciul de miercuri cu un fotbal agresiv, "fara mila fața de nemți", menționînd ca reprezentativa antrenata de Iordanescu este un

Cotidianul elvețian Blick a notat, sub titlul „Dezastru pentru Germania”, ca echipa României și-a acoperit deficiențele tactice în meciul de miercuri cu un fotbal agresiv, „fara mila fața de nemți”, menționînd ca reprezentativa antrenata de Iordanescu este un adversar mediocru.

În același timp, „Blick” a scris ca echipa Germaniei s-a facut de rîs la București. „Mai penibil nu se poate. Starurile germane din Bundesliga s-au facut de rîs pierzînd lamentabil cu scorul de 1-5, în fața unui adversar mediocru, care nici macar nu s-a calificat la Euro-2004. România și-a acoperit deficiențele tactice cu un fotbal agresiv, fara mila fața de nemți. Portarul Kahn a suportat dezastrul timp de o repriza, neputincios. Kahn nu a mai asistat și la partea a doua a lecției de fotbal de la București, pentru ca la pauza, Voller l-a schimbat, pentru a-l scuti de primirea altor «autogoluri». Deznadajduit, Voller a fost nevoit sa-și ceara scuze în fața camerelor de luat vederi pentru înfrîngerea rușinoasa”, a scris publicația elvețiana.

Portarul reprezentativei Germaniei, Oliver Kahn, a declarat dupa înfrîngerea suferita miercuri, la București, în fața echipei României, scor 1-5, ca jucatorii germani s-au lasat „macelariți”, informeaza publicația „Express”.

„Ne-am lasat macelariți. N-avem nici o scuza”, a declarat portarul german la finalul meciului, în timp ce Franz Beckenbauer a recunoscut ca România a predat Germaniei o lecție de fotbal.

Într-un articol intitulat „Așa facem din Euro un dezastru”, publicația germana „Express” critica evoluția jucatorilor antrenați de Rudi Voller. „Haotici în aparare, saraci în idei la mijloc, naivi în atac, jucatorii lui Voller au fost demni de mila”, a scris „Express”, care a citat și o declarație a ministrului german de Interne, Otto Schilly, prezent la meci. „Nu aveam voie sa ne prezentam într-un asemenea hal. Chiar și într-un meci amical ar trebui sa existe un respect de sine din partea jucatorilor”, a spus Schilly. 

Portarul Timo Hildebrand, aflat la primul meci în naționala Germaniei, a declarat ca și-ar fi dorit sa debuteze în circumstanțe mai fericite. „Mi-aș fi dorit sa îmi fac debutul în echipa naționala în alte condiții. A fost un adevarat masacru. Nu ne-am mișcat și nu am fost deloc agresivi. Unor profesioniști ca noi nu avea voie sa li se întîmple așa ceva”, a spus Hildebrand, pentru „Experss”.

Mediafax