Blitul ganditor

Apropo.ro / 04.08.2006, 11:30
Blitul ganditor
Seria fotocamerelor ultrasubtiri de la Fujifilm va primi din iulie un nou membru. FinePix Z3 vine cu rezolutia de 5,1MP, ca si precedentul Z2, dar scoate in fata o functie noua: i-Flash. Chestia e ca blitul este "inteligent" si calculeaza automat de ce putere luminoasa ai nevoie ca sa-ti

Seria fotocamerelor ultrasubtiri de la Fujifilm va primi din iulie un nou membru. FinePix Z3 vine cu rezolutia de 5,1MP, ca si precedentul Z2, dar scoate in fata o functie noua: i-Flash.

Chestia e ca blitul este „inteligent” si calculeaza automat de ce putere luminoasa ai nevoie ca sa-ti iasa o poza reusita in conditii de lumina slaba. Asta ca sa nu ai vreo sansa sa scoti poze arse sau neluminate. Japonezii au adaugat si un stabilizator de imagine digital, iar senzorul ajunge la sensibilitatea de ISO 1.600.

Alta functie interesanta este Dual Shooting Mode. Cand apesi declansatorul, camera trage doua cadre succesive, una cu blit, alta fara si le salveaza pe amandoua. Una sigur iti va fi pe plac. Daca Z1 era argintie, iar Z2 neagra, Z3 vine in trei culori: silver, metallic blue (albastru metalic) si light pink (roz deschis). Vine sigur si in Romania un pic mai tarziu.

Pret estimativ: 280 USD; www.fujifilm.com