Blizzard concediază 600 de angajați, la nivel global

Apropo.ro / 01.03.2012, 15:25
Blizzard concediază 600 de angajați, la nivel global
Activision Blizzard, cel mai mare publisher de jocuri video din SUA, a anunțat că va concedia 600 de angajați, la nivel global, din unitățile producătoare de jocuri pe internet, inclusiv din departamentul "World of Warcraft".

Datorită trend-ului gratuității jocurilor online, chiar și în cazul MMORPG-urilor (massive multiplayer online role playing game), companii precum Activision sau Electronic Arts au fost nevoite să reducă din costuri, neputând să țină pasul cu concurenți noi precum Zynga.

Având în vedere că numarul abonaților jocului World of Warcraft este în scădere, Activision Blizzard a fost nevoită să reducă din personal pentru a-și reajuta structura de costuri.

Compania a dorit să menționeze că 90% din concedieri nu vor afecta diviziile de game development, inclusiv echipa care lucrează la dezvoltarea jocului World of Warcraft însă jocul a încheiat anul cu 100.000 de conturi active mai puțin față de trimestrul trecut, dupa ce pierduse deja 700.000 de conturi la sfărșitul trimestrului trei.

Concedierile probabil că vor avea loc în departamentele de customer service, a declarat un purtător de cuvânt pentru Blizzard, dar nu a specificat la câte job-uri vor renunța în SUA.