Blockbusterul „Matrix: Renașterea” va putea fi vizionat în România exclusiv în cinematografe

De: Ana Obretin / 17.12.2021, 16:46
Blockbusterul

Unul dintre cele mai așteptat blockbustere ale anului, „Matrix: Renașterea”, are premiera pe 24 decembrie în România și va putea fi vizionat exclusiv în cinematografe.

Filmul este regizat de vizionara Lana Wachowski și este a patra parte dintr-o franciză revoluționară care a redefinit un gen. Noul film reunește vedetele originale Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss în rolurile emblematice pe care le-au făcut celebre, Neo și Trinity, potrivit unui comunicat remis Apropo de distribuitor.

În „Matrix: Renașterea”, ne întoarcem la lumea a două realități: una, viața de zi cu zi; celălaltă, ce se află în spatele ei. Pentru a afla dacă realitatea lui este o construcție fizică sau mintală și pentru a se cunoaște cu adevărat, domnul Anderson va trebui să urmărească încă o dată iepurele alb. Și dacă Thomas… Neo… a învățat ceva, aceasta este că alegerea, deși este o iluzie, este singura cale de ieșire sau de intrare în Matrice. Desigur, Neo știe deja ce are de făcut. Dar ceea ce nu știe încă este că Matricea este mai puternică, mai sigură și mai periculoasă decât oricând. Deja vu.

Reeves reia rolurile duble ale lui Thomas Anderson/Neo, omul salvat odată din Matrice pentru a deveni salvatorul omenirii, care va trebui din nou să aleagă ce cale să urmeze. Moss o interpretează pe războinica Trinity… sau este ea Tiffany, o soție din suburbii și mamă a trei copii cu o pasiune pentru motocicletele puternice?

Yahya Abdul-Mateen II („Candyman”, franciza „Aquaman”) îl joacă pe înțeleptul Morpheus care, ca întotdeauna, servește drept ghid pentru Neo, în timp ce își îndeplinește propriul scop măreț într-o călătorie de autodescoperire.

Jessica Henwick („Pumnul de fier”, „Războiul Stelelor: Episodul VII – Trezirea Forței”) îl interpretează pe hackerul Bugs, proverbialul iepure alb aflat în misiunea de a-l descoperi pe cel care s-a sacrificat pentru omenire și dornic să-și asume orice risc necesar în căutarea legendei pe care o idolatrizează.

Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jonas și Jada Pinkett Smith mai fac parte din distribuția de vedete.

Vezi trailerul mai jos:

Lana Wachowski a regizat filmul pe baza unui scenariu scris de ea, David Mitchell și Aleksandar Hemon.

Filmul va fi distribuit în România de Vertical Entertainment.

CITEȘTE ȘI: Trilogia „Matrix” vine în decembrie la Warner TV

Foto: Vertical Entertainment