Bloggeri, aveti grija ce scrieti!

Apropo.ro / 17.06.2008, 17:01
Bloggeri, aveti grija ce scrieti!
Ti-ai facut blog? Ai comentat acid la adresa Guvernului? Ai criticat nerespectarea drepturilor omului? Daca da, ai mare bafta ca traiesti in Romania!

Raportul "World Information Access" al Universitatii din Washington arata ca tot mai multi bloggeri se confrunta cu riscul de a fi arestati din cauza a ceea ce scriu pe blogul propriu.

Cei care s-au confruntat cu riscul arestarii au expus coruptia guvernamentala, abuzurile la adresa drepturilor omului sau informatii referitoare la inabusirea actiunilor de protest. In plus, ei au criticat politici publice si au adus in discutie subiecte incomode referitoare la personalitati politice.

Potrivit raportului, 64 de persoane au fost arestate pentru ca si-au publicat opiniile pe bloguri incepand din 2003, dar numarul lor real ar putea fi mai mare. Pentru 2008 se estimeaza ca numarul arestarilor va fi mai mare de 38.

Mai mult de jumatate dintre arestarile operate incepand din 2003 au fost facute in China, Egipt sau Iran, dar s-au inregistrat arestari si in randul bloggerilor din Marea Britanie, Franta, Canada si Statele Unite.

Spune-ne cum ai reactiona daca ai fi pus vreodata intr-o situatie asemanatoare!