Bloggerii, in pericol de moarte

De: Manuela Stoicescu / 07.04.2008, 18:10
Bloggerii, in pericol de moarte
Proportional cu amploarea pe care a capatat-o fenomenul bloggingului este numarul bloggerilor care dezvolta grave probleme de sanatate.

Proportional cu amploarea pe care a capatat-o fenomenul bloggingului este, in ultima vreme, numarul blogger-ilor care dezvolta grave probleme de sanatate in urma frecventei posturilor si eforturilor de a-si updata in permanenta blogul pentru a-si satisface cititorii.

Lumea a inceput sa se intrebe serios daca exista vreo legatura intre blogging si cei doi "reprezentanti" care au decedat subit in urma presiunilor si eforturilor depuse. Inarmati cu telefoane, conectati in permanenta la net, bloggerii sunt supusi, se pare, unui stress iesit din comun creat de fluxul continuu de informatii si comentarii.

In afara lui Russel Shaw si Marc Orhant, care au murit in urma unor atacuri de cord, exista numerosi bloggeri care se plang de pierderi semnificative in greutate, tulburari ale somnului, epuizare si alte maladii nascute din cauza obligatiei de a produce stiri sau de a fi primii care raspandesc informatia.

Desi un diagnostic oficial care sa lege mortile de fenomenul bloggingului nu s-a pronuntat iar decesele nu semnifica aparitia unei epidemii, rudele celor doi spun ca stressul provocat de ceea ce a faceau a contribuit in mod decisiv la atacurile de cord. Marc si Russel se numarau printre oamenii carora blogul le asigura subzistenta, la fel ca alti zeci de mii de bloggeri.

Una dintre cele mai competitive categorii este cea a tehnologiei: aici concurenta este acerba iar oamenii se lupta sa dezvaluie un nou produs sau sa dea vesti in premiera. Desi unii bloggeri castiga pana la 70.000 de dolari pe an, majoritatea au venituri de maxim 1000 de dolari pe luna. Viteza este factorul cheie cand vine vorba de stiri si tocmai acest lucru provoaca "scriitorilor" necazurile cu pricina.

Multi dintre ei scriu pana adorm efectiv cu capul pe tastatura, lucru deloc surprinzator pentru editorii care primesc articolele.

Tu ai blog? Crezi ca aceasta "meserie" e intr-adevar atat de obositoare?