BMW testeaza un model fără șofer, pe Autobahn (Video)

Apropo.ro / 24.01.2012, 17:06
Pentru a tine pasul cu concurenta, producatorul auto bavarez testeaza un BMW Seria 5, dotat cu sistem de pilotare autonom, direct pe Autobahn.

Gandul de a conduce un BMW intre MUnich si Nuremberg pe autostrada, este un vis pe care multi soferi il au insa pentru majoritatea cetatenilor nemti este o simpla cursa, intre doua orase, asa ca BMW testeaza un sedan Seria 5, echipat cu sistem de pilotare autonom.

Producatorul german vrea sa vada daca masinile echipate cu un sistem de pilotare automat ar putea reduce din stresul provocat asupra soferilor, in timpul orelor de varf.

Sistemul BMW foloseste tehnologie radar, laser, ultrasunete si video pentru a se ghida in trafic, cat si tehnologia GPS pentru a-si trage informatiile de locatie de pe hartile vectorizate.

Cu aceste informatii cumulate si procesate, sedanul Seria 5 este capabil sa se mentina constant in zonele de trafic intens, ba chiar sa depaseasca masinile care circula sub limitele de viteza.

In functie de rezultatele obtinute din aceste teste, cei de la BMW cred ca in 10-15 ani universul auto ar putea fi total diferit, aceste tehnologii ajungand sa fie implementate in modelele de serie, soferii fiind nevoiti sa conduca din ce in ce mai putin, pe distante lungi.