BMW urca in topul vanzarilor

Apropo.ro / 27.01.2005, 14:58
BMW urca in topul vanzarilor
BMW urca pe locul doi in topul celor mai bine vandute automobile de lux in Romania, in 2004. Cele 1051 automobile BMW si MINI vandute in 2004 au contribuit la o crestere spectaculoasa a marcii in segmentul sau, la concurenta cu Audi si Mercedes. Importatorul marcii BMW in Romania,

BMW urca pe locul doi in topul celor mai bine vandute automobile de lux in Romania, in 2004. Cele 1051 automobile BMW si MINI vandute in 2004 au contribuit la o crestere spectaculoasa a marcii in segmentul sau, la concurenta cu Audi si Mercedes.

Importatorul marcii BMW in Romania, Automobile Bavaria, a inregistrat in anul 2004 cea mai mare crestere a vinzarilor din segmentul premium.

„Cifra de afaceri realizata in acest an reflecta obiectiv succesul vinzarilor, dar si al serviciilor oferite de Automobile Bavaria si este de aproximativ 100 milioane EUR. In ceea ce priveste volumul vinzarilor, BMW si MINI au inregistrat 1051 unitati livrate, grupul marcilor britanice MG Rover si Land Rover 309 unitati, in timp ce autocamioanele MAN au depasit 400 unitati. In ceea ce priveste comertul cu autoturime si autocamioane second hand, am inregistrat peste 325 unitati vindute.” spune Michael Schmidt, Director General Automobile Bavaria. „Rezultatul final al anului 2004 reprezinta pentru Automobile Bavaria cel mai frumos mod de aniverare a celor 10 ani de activitate BMW in Romania.” adauga Schmidt.

Reprezentantii Automobile Bavaria considera ca modificarile operate la nivelul strategiei de vinzare, restructurarea departamentului de vinzari si a retelei de distributie, campaniile promotionale precum si gama de modele care a corespuns cerintelor cumparatorilor din Romania constituie principalele motive care au generat aceasta „explozie” a vinzarilor. Cele doua modele noi lansate BMW X3 si BMW Seria 1 au deschis portile unor noi segmente de piata, avind o contributie importanta la succesul din acest an.

In ceea ce priveste o prognoza a activitatii pentru anul 2005, Michael Schmidt considera ca „Este greu sa facem o prognoza a cresterii pietei, dar suntem increzatori in potentialul acesteia. Numarul de autoturisme vindute de Automobile Bavaria va depasi cu siguranta rezultatele din acest an. Astfel pentru BMW avem ca obiectiv 1200 unitati, pentru MG Rover 300 unitat, iar pentru MAN 500. In functie de ritmul de crestere economica, de eventuale modificari legislative, de facilitatile oferite de societatile de leasing suntem convinsi ca 2005 va reprezenta un nou an record pentru compania noastra.”

Automobile Bavaria SRL a fost infiintata in anul 1994. Dupa consolidarea pozitiei pe piata in calitate de importator general BMW, a urmat semnarea unor noi contracte de reprezentare cu alti producatori importanti din industria contructoare de autovehicule cum sunt MG Rover, Land Rover si MAN. In prezent Automobile Bavaria coordoneaza la nivel national o retea de distributie compusa din 11 dealeri. Principala investitie in anul 2005 este noul Centru BMW din Bucuresti, amplasat in Baneasa, care va cuprinde showroom si service BMW si MINI, si in premiera pentru Romania un punct service Rolls Royce.

Tags: