BNR a majorat rata dobanzii de politica monetara

De: Mirel Mircea / 26.03.2008, 11:50
BNR a majorat rata dobanzii de politica monetara
Asa cum era de asteptat, Banca Nationala a Romaniei a majorat, astazi, rata dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale

Asa cum era de asteptat, Banca Nationala a Romaniei a majorat, astazi, rata dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, la 9,5% pe an.

De asemenea, BNR a decis mentinerea nivelului actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

Imediat dupa anuntul majorarii ratei dobanzii, cursul euro a avut o usoara fluctuatie. Mai intai cotatiile afisate au urcat la 3,7150 lei/euro, pentru ca ulterior ratele sa coboare, iar la ora 11:20, un euro era cumparat cu 3,7120-3,7140 lei.

BNR anunta ca va monitoriza indeaproape evolutiile indicatorilor macroeconomici si va evalua perspectivele acestora, astfel incat prin adecvarea instrumentelor politicii monetare sa contracareze presiunile inflationiste in vederea revenirii cat mai rapide, intr-o maniera sustenabila, a dezinflatiei pe traiectoria anuntata pe termen mediu.