BNR majoreaza dobanda la 10%

Apropo.ro / 26.06.2008, 17:19
BNR majoreaza dobanda la 10%
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis marirea ratei dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale.

In sedinta de azi, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis marirea ratei dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, de la 9,75%, la 10%.

Banca centrala doreste gestionarea mai buna a lichiditatii de pe piata monetara, in acelasi timp mentinand nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta.

De asemenea, BNR si-a exprimat intentia de a interveni cu "intregul set de instrumente de care dispune" pentru a face fata presiunilor inflationiste, astfel incat sa respecte tintele de inflatie stabilite pe termen mediu.

 

Citeste si:

Romanii sunt mai indatorati decat americanii

Romanii sunt mai indatorati decat americanii

Romanii au ajuns sa fie mai indatorati decat europenii si americanii, ratelor pe care acestia trebuie sa le plateasca la banca ajungand la 16% din venituri, .
Isarescu: Nu fondurile sunt problema, ci managementul

Isarescu: Nu fondurile sunt problema, ci managementul

Romania are fonduri suficiente pentru finantarea proiectelor de infrastructura, iar ritmul lent de finalizare nu necesita deficite bugetare inalte, a declarat ieri guvern…

Jocul zilei

Clipul zilei

Tornado Blonda de la DEX
Ghideaza-ti tornada si distruge totul in cale pentru a trece la nivelul urmator Cuvinte cheie: blonda dex
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza