BNS organizeaza un mars de protest in Capitala

Apropo.ro / 14.05.2009, 10:15
BNS organizeaza un mars de protest in Capitala
Aproximativ 10.000 de oameni sunt asteptati azi la un mars de protest organizat de Blocul National Sindical in Capitala

Presedintele BNS, Dumitru Costin, a anuntat vineri ca aproximativ 10.000 de persoane sunt asteptate la un mars de protest organizat de Blocul National Sindical, in Capitala.

Potrivit lui Costin, sindicalistii cer pastrarea locurilor de munca, dar si preturi accesibile la produsele si serviciile de baza, pentru toate categoriile sociale.

Marsul de protest se va desfasura intre orele 12.00 – 13.30, va fi fara stationare si urma traseul Soseaua Kiseleff – Piata Victoriei – Calea Victoriei – strada Dem I. Dobrescu – strada Alexandru Boteanu – strada C.A. Rosetti – Piata George Enescu.

Manifestatiile de la Bucuresti sunt legate de cele de la Madrid (14 mai 2009), Bruxelles (15 mai 2009), Berlin (16 mai 2009) si Praga (16 mai 2009). Lucratorii europeni ies zilele acestea in strada in mari capitale ale Europei pentru a cere guvernelor sa actioneze impotriva crizei, ingrijorati de prognozele sumbre ale FMI si in contextul in care numarul concedierilor creste de la o zi la alta.

In opinia sindicalistilor europeni, factorii de decizie trebuie sa isi asume responsabilitatea de a actiona impotriva crizei economice in baza unor planuri comune la nivel european si nu prin aplicarea unor masuri punctuale, de la caz la caz.

Citeste mai mult despre marsul de protest al sindicalistilor de la BNS, la Mediafax.