Boala din cauza căreia un băiat de 7 ani dormea 23 de ore pe zi

De: Gabriela Voicu / 16.02.2012, 08:00
Boala din cauza căreia un băiat de 7 ani dormea 23 de ore pe zi
Un băiat de 7 ani, din Marea Britanie, și-a șocat parinții din cauza apetitului neobișnuit pentru somn.

Un băiat de șapte ani din Marea Britanie a fost diagnosticat cu narcolepsie (nevoia irezistibilă de a dormi), după ce a fost filmat în ipostaze șocante de tatăl său, potrivit Daily Mail.

În imagini se poate observa cum Reece Williams încearcă de mai multe ori să lovească o minge de fotbal, dar nu reușește, deoarece se prăbușește la pământ și pare că leșină.

Băiatul a început să manifeste simptomele narcolepsiei – slăbirea mușchilor și nevoia de somn – în jurul vârstei de cinci ani, ajungând la un moment dat să cadă din picioare de 25 de ori pe zi sau chiar să doarmă câte 23 de ore. Femeia a povestit că băiatul începea să-i lovească pe ea sau soțul ei, dacă aceștia încercau să-l trezească.

Acum, grație unui medicament controversat, recomandat adulților, Reece este în sfârșit capabil să se joace cu prietenii lui sau să meargă la școală fără să adormă brusc.

Deși l-au dus la mulți doctori, toți aceștia au spus că Reece este doar foarte obosit și trebuie să doarmă mai mult. Totuși, băiețelul continua să adormă la școală și să aibă coșmaruri în timpul nopții.

Tatăl copilului a aflat de pe internet de ce boală suferă acesta. El a început să-și filmeze fiul de fiecare dată când cădea la pământ, iar astfel doctorii au confirmat diagnosticul: narcolepsie. Aceasta reprezintă o slăbire bruscă a mușchilor, cauzată de emoții puternice, cum ar fi surprinderea, excitarea sau furia.

Unul din 3.000 de copii din Marea Britanie suferă de narcolepsie.