Boala secretă cu care se luptă Jojo. Actriţa îşi face singură injecţii – FOTO

De: Cătălina Matei / 08.12.2016, 10:47
Boala secretă cu care se luptă Jojo. Actriţa îşi face singură injecţii - FOTO
Jojo a aflat în timpul sarcinii că suferă de trombofile. Actriţa povesteşte pe blogul personal despre tot parcursul bolii şi despre momentul în care a trebuit să-şi facă singură injecţii cu anticoagulant.

„Nu v-am povestit de la început, pentru că mi-a fost teamă de asta. Mi-a fost teamă să mă şi gândesc la asta, darămite să vorbesc. Nu vreau să fiu dramatică, însă poveştile multor femei care au trecut prin aşa ceva sunt impresionante de-a dreptul”, scrie ea.

Paul Ipate şi Jojo stau într-un palat! Cum arată şi unde se află – FOTO

Scandal uriaş! Paul Ipate, acuzat că ar fi ştiut dinainte probele de la duel 

Paul Ipate şi Jojo, detalii picante despre relaţia lor amoroasă

Ce nu ştiai despre actorul Paul Ipate? Câteva lucruri interesante despre câştigătorul de la Ferma Vedetelor

„Am simţit din plin fiecare zi, mai ales că a fost aşa, ca într-un montagne russe, cu suişuri şi coborâşuri. Am aflat la un moment dat că sarcina mi-a declanşat nişte probleme cu tiroida, care nu a mai făcut faţă de această dată (hipotiroidie) şi, tot în urma unor analize efectuate pe partea de început, am aflat că am trombofilie. Am început aşadar medicaţia corespunzătoare atât pentru o problemă, cât şi pentru cealalată. (Euthyrox pentru tiroida şi Aspirin cardio pentru trombofilie). Tiroida nu m-a speriat aşa de tare, deşi dă în mod clar tot felul de stări neplăcute, însă trombofilia mi-a creat multe nopţi nedormite. Din ce în ce mai multe mămici se confruntă cu asemenea probleme. Multe dintre ele au probleme mult mai grave atunci când vine vorba despre un asemenea diagnostic”, scrie Jojo pe blogul personal.

Actriţa crede că, dacă este depistată la timp, boala poate fi ţinută sub control. ”Evident că depinde de la caz la caz. Nici măcar nu auzisem de antitrombină înainte de această sarcină. Acum fac analize lunar ca să văd că totul este în regulă. La mine se pare că este de vină lipsa de antitrombină şi că e o formă mai rară. Nu ştim încă dacă e dobândită sau ereditară. Cel mai probabil voi afla după nişte investigaţii mai ample pe care le voi face după ce nasc. Pentru că acest tip de trombofilie nu dispare după sarcină”, afirmă Jojo.

Jojo face acum injecţii cu anticoagulant. „Nu credeam că voi reuşi vreodată să îmi fac singură o injecţie. Însă am reuşit. Am avut un prag la un moment dat când eram pe cale să bag pentru prima dată acul sub pielea de pe burtică. Însă am tras aer în piept şi am făcut-o. Noroc că acele sunt subţiri. Am tot citit pe internet că în burtă nu doare. Nu e propriu zis o durere, însă ustură tare. Sunt viitoare mămici care fac astfel de injecţii încă de la începutul sarcinii. Cu siguranţă că ştiti şi voi multe cazuri. 

Ce am învăţat din experienţa asta? Că analizele amănunţite sunt extrem de importante, şi că tratamentul luat la timp e sfânt. Eu voi continua tratamentul şi după naştere, aşa că o să vă ţin la curent cu toate. Pentru că eu cred că fiecare poveste contează şi orice sfat e bine primit. Pot să vă spun însă cu mâna pe inima că, deşi nu a fost simplu, faptul că voi aduce pe lume o fetiţă minunată a contat enorm. Şi că nimic nu mi-a umbrit fericirea, pentru că mi-am dorit-o mult pe zânuţa mea”, mai spune actriţa. 

Foto Facebook