Bob Dylan, în concert pe 25 iunie 2014 la Sala Palatului din București

Apropo.ro / 05.03.2014, 13:30
Bob Dylan, în concert pe 25 iunie 2014 la Sala Palatului din București
Legendarul artist Bob Dylan revine în România, pentru a susține un concert la Sala Palatului din Capitală, pe 25 iunie, informează organizatorii evenimentului, D&D East Entertainment.

Acesta este al doilea concert pe care artistul îl susține în România și, totodată, primul lui spectacol pe scena Sălii Palatului din București – 25 iunie 2014. Bob Dylan a concertat la București în iunie 2010, în cadrul Never Ending Tour – șirul de reprezentații neîntrerupte ale cântărețului, început în iunie 1988.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovației în muzică și cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambițiile intelectuale.

Bob Dylan a câștigat numeroase distincții de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar și un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, președintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).

Actualul turneu mondial – „Never Ending Tour” – îl aduce pe artist și în România, pentru un show live de excepție, alături de trupa sa. Înainte de a ajunge în România, Dylan va avea concerte în Japonia, Irlanda, Slovacia, Austria, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda.

Biletele pentru concertul lui Bob Dylan vor fi puse în vânzare miercuri, de la ora 10.00, prin rețeaua Eventim, dar și online, pe www.eventim.ro. Spectacolul este programat la ora 20.30, Sala Palatului, București.

Bob Dylan, născut pe 24 mai 1941, este cântăreț, compozitor, pictor și scriitor. Cele mai cunoscute opere muzicale ale artistului datează din anii 1960, când Dylan a fost un militant activ pentru o serie de cauze sociale ale vremii. Anumite piese compuse de acesta, precum „Blowin ‘ in the Wind” și „The Times They Are a-Changin'”, au devenit adevărate imnuri pentru mișcarea de susținere a drepturilor civile din SUA și a manifestanților împotriva războiului. De asemenea, single-ul „Like a Rolling Stone” a schimbat radical parametrii de compoziție a muzicii populare, în 1965, și a devenit una dintre cele mai cunoscute piese ale tuturor timpurilor.

Versurile lui Dylan includ o varietate de influențe politice, sociale, filosofice și literare. Cariera sa se întinde pe o perioadă de peste 50 de ani, explorând, de-a lungul timpului, nenumărate abordări muzicale – de la folk, blues și country la gospel, rock and roll și rockabilly până la muzică folk irlandeză și scoțiană, îmbrățișând chiar și genurile jazz și swing.

Dylan cântă la chitară, claviaturi și muzicuță, fiind susținut de o suită de diverși muzicieni de excepție, alături de care se află în turneu încă de la sfârșitul anilor 1980.

Începând cu anul 1994, Dylan a publicat trei cărți de desene și picturi, iar operele sale au fost expuse în majoritatea galeriilor de artă importante.

Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea în topul celor mai mari 100 de artiști realizat în anul 2011 și pe locul al șaptelea în clasamentul celor 100 cei mai importanți muzicieni alcătuit în 2008.

Concertul de la București al lui Bob Dylan este organizat de Marcel Avram și East European Entertainment, în colaborare cu D&D East Entertainment.