Boc, la coasa prin salariile ministrilor!

De: Marian Andrei / 24.07.2009, 16:09
Boc, la coasa prin salariile ministrilor!
Emil Boc va propune ministrilor sa accepte reducerea salariilor cu 20 la suta din august si pana in decembrie

UPDATE: Ministrul "Ferrari" (Ion Bazac) este de acord cu propunerea premierului, ba mai mult, cere ca reducerea sa fie de 50%.

"Vin din mediul privat. Îmi dau seama de situația actuala a tarii in momentul de criză! […] Demnitarii trebuie sa fie primii care sa dea un exemplu in acest sens. Spre exemplu, presedintele Chase Manhattan Bank si-a redus salariul la un dolar pe durata crizei", a adaugat ministrul Bazac.

STIREA INITIALA: Emil Boc a declarat azi ca va propune ministrilor sa accepte reducerea salariilor cu 20 la suta din august si pana in decembrie, inclusiv el fiind vizat de masura.

Premierul a afirmat ca este vorba despre o decizie voluntara, in ideea rationalizarii cheltuielilor publice, deci nu va fi data o dispozitie legala in acest sens.

Boc a explicat ca ideea reducerilor salariale in cazul sau si al membrilor Guvernului survine discutiilor purtate pe marginea modului in care se cheltuiesc banii publici, economia realizata nefiind una substantiala, in acest caz semnalul fiind important.

Citeste mai mult despre decizia lui Emil Boc de a cere ministrilor sa renunte la 20% din salariu, la Mediafax.