Boc nu este de acord cu CE

Apropo.ro / 20.01.2009, 16:27
Boc nu este de acord cu CE
Estimarile negative ale CE privind economia Romaniei se bazeaza pe evaluarile si angajamentele fostei guvernari, a declarat Emil Boc

Estimarile negative ale Comisiei Europene (CE) privind deficitul bugetar si cresterea economica a Romaniei in 2009 se bazeaza pe evaluarile si angajamentele fostei guvernari, iar expertii CE ar fi trebuit sa tina cont de schimbarea Guvernului, a declarat premierul Emil Boc.

Comisia Europeana estimeaza ca deficitul bugetar al Romaniei va urca la 7,5% din PIB in acest an si a redus totodata semnificativ prognoza de crestere economica a Romaniei pentru 2009 si 2010.

"Am inteles ca ele (datele Comisiei Europene-n.r.) au fost bazate pe evaluarile vechii guvernari, pe ceea ce exista anul trecut, atat ca si deficit bugetar, cat si angajamente ale vechiului Guvern. Ati vazut foarte clar ca vechiul Guvern a avut numai la nivelul cheltuielilor de personal o crestere cu 35% in 2008 in raport cu 2007, o crestere cu 36% mai mare in domeniul cheltuielilor materiale cu bunuri si servicii in 2008 decat in 2007 si, pornind de la o asemenea situatie, s-a facut o asemenea evaluare. Poate trebuia sa se tina cont si de faptul ca la Bucuresti s-a schimbat Guvernul", a spus Boc.