Bogdan Albulescu – Un Berbec… grăbit!

Apropo.ro / 25.08.2008, 00:00
Bogdan Albulescu - Un Berbec... grăbit!
Este ţigan şi abia a ieşit din puşcărie. Se îndrăgosteşte de o ţigancă frumoasă şi aşa debutează telenovela ”Regina”, care va fi lansată în această toamnă la Acasă TV. Bogdan Albulescu are rolul principal în această megaproducţie care continuă povestea spectaculoasă din “Inimă de ţigan” cu o altă poveste.

Pentru rolul principal din telenovela care va fi difuzată din toamnă la Acasă TV, actorul Bogdan Albulescu a trecut printr-un antrenament dur la sala de sport. “În fiecare zi, făceam o oră de sport cu Adriana Nicolae şi era îngrijorător de greu. Numai să ţii o sticlă de doi litri cu mîna întinsă pe lateral şi e deja epuizant”, poves­teşte el. Printre altele, a luat şi lecţii de box, de kickbox, iar după o lună scăpase de nu mai puţin de şapte kilograme.

În “Regina”, Bogdan Albulescu îl întruchipează pe Cosmin, un fost puşcăriaş care redescoperă libertatea sub aripa protectoare a unui cap al lumii interlope. Mafiotul are şi o fiică, Regina, şi uite-aşa începe şi povestea de dragoste. “Regina pare o fată foarte simplă, cu un compor­tament copilăresc. În realitate, rolul ei se va dovedi extrem de complex”, deconspiră Bogdan.

Rolul marelui mafiot e interpretat de Dan Condurache, alături de care Bogdan a jucat într-o piesă la Teatrul Foarte Mic. Pentru tînărul actor, acesta este primul rol principal într-o telenovelă. Pînă acum, a avut apariţii periodice în seriale TV şi a jucat teatru, de obicei în piesele puse în scenă de Gelu Colceag, profesorul lui din facultate.

A doua oară e perfect!

Facultatea de teatru n-a fost însă prima opţiune din viaţa lui. Înainte, a reuşit să facă patru ani la Drept. Şi-a dat însă seama la un moment dat că avocatura nu e nici pe departe o meserie potrivită pentru el şi şi-a încercat şansele la Teatru. “După ce mi-am informat părinţii de decizia mea, răspunsul mamei a fost un oftat lung…”. Se pare că decizia lui Bogdan a fost cea mai bună.

De această facultate se leagă reuşitele majore din viaţa lui. Acolo, şi-a cunoscut actuala soţie, Alina Grigore, şi ea tot actriţă. “Am văzut-o cum lucrează, pînă să devenim un cuplu. Iar după două săptămîni de cînd ne-am început relaţia, am cerut-o în căsătorie. Săptămîna trecută, am aniversat un an de căsnicie”, spune el. "Sigur, e un avantaj că avem aceeaşi meserie, dar cel mai important e că ne-am găsit unul pe altul. O relaţie trebuie să meargă, să te gîndeşti că e de lungă durată şi că în fiecare zi trebuie să o faci să funcţioneze”.

Acum, amîndoi petrec ore lungi pe platourile din Buftea. În timpul liber, Alina şi Bogdan se uită la… filme, iar în weekend aleg de obicei muntele. “Am fost extrem de norocos în ultimii doi ani, chiar dacă pînă acum m-am urnit mai greu. Sînt Berbec şi asta mă caracterizează: pornesc greu la drum, dar apoi accelerez fantastic. Ca să exemplific, în ultimele 24 de luni, în ordine cronologică, mi-am cumpărat maşină, m-am căsătorit, ne-am luat o căsuţă şi acum am rolul principal într-o megapro­ducţie!”.

Mircea Albulescu nu îi este rudă

Între Bogdan şi actorul Mircea Albulescu nu există nici o legătură. “Părinţii mei locuiesc pe Valea Teleajului, lîngă Ploieşti, şi, cum spu­neam, nu au primit iniţial foarte bine decizia mea de a face Facultatea de actorie. Dar acum mă susţin 100%”.