Bogdan Georgescu deschide inca 20 de restaurante

Apropo.ro / 10.12.2007, 10:40
Bogdan Georgescu deschide inca 20 de restaurante
Bogdan Georgescu dezvolta lantul de restaurante cu specific romanesc La Zamfir care va rula anul acesta afaceri de 2 mil. euro

Bogdan Georgescu, care detine 30% din actiunile Colliers International – cea mai mare companie de consultanta imobiliara de pe piata locala dupa cifra de afaceri, dezvolta lantul de restaurante cu specific romanesc La Zamfir care va rula anul acesta afaceri de 2 mil. euro.

"Pentru 2008 ne propunem dublarea cifrei de afaceri, pana la 4 mil. euro, pe fondul cresterii businessului cu pana la 30% in locatiile deja prezente pe piata, dar si datorita extinderii cu alte unitati incepand cu anul urmator", a declarat pentru ZF Bogdan Georgescu, care detine 50% din actiunile restaurantului La Zamfir.

Potrivit administratorului restaurantelor, marja de profit este de 15%, deoarece "deocamdata chiria este foarte mare, mai sunt si salariile angajatilor, iar businessul in mall-uri merge mai bine abia dupa doi-trei ani".

In prezent restaurantul La Zamfir are patru locatii, doua in Bucuresti, in Plaza Romania si in Unirea Shopping Center, una in Cluj si una in Pitesti, primul restaurant fiind deschis acum trei ani. "In 2008 vrem sa mai deschidem doua restaurante in Bucuresti, unul in Cluj si altul in Constanta, urmand ca pana in 2009 sa ajungem la 20 de locatii", a anuntat Georgescu.

Investitia intr-o locatie La Zamfir se incadreaza intre 75 de mii de euro si 100 de mii de euro, buget in care sunt cuprinse amenajarea spatiului, echipamentele si utilajele, suprafata unei unitati ajungand pana la 100 de metri patrati. "Totul a inceput dintr-o gluma. Initial am vrut sa deschidem un restaurant cu specific german sau austriac, dar apoi ne-a incantat mai mult ideea de carnaciori cu bere, pastrama si mamaliguta. Acum, cand vad cum creste, imi dau seama ca a fost o idee deosebita care a prins de la inceput", povesteste Georgescu. Deocamdata compania, care are aproximativ 70 de angajati, activeaza doar in locatii comerciale, dar este posibil ca pe viitor sa se extinda si stradal, pe masura ce brandul La Zamfir va capata mai multa notorietate.

Bogdan Georgescu administreaza restaurantele La Zamfir impreuna cu un prieten, fiecare avand o participatie de 50% in reteaua de restaurante. De asemenea, impreuna detin si restaurantul libanez din Plaza Romania din Bucuresti. " Aloc foarte putin timp restaurantelor, poate doar doua ore pe luna. Eu nu ma ocup decat de partea de strategie, in rest vin aici sa iau masa", spune Georgescu.

Â