Bogdan Nicolai – La 22 de ani, director de programe la MTV

Apropo.ro / 11.02.2008, 00:00
Bogdan Nicolai - La 22 de ani, director de programe la MTV
Vă vine sau nu să credeţi, abia a terminat facultatea de jurnalism şi, de doar o lună, are o funcţie-cheie la MTV. Intenţio­nează să facă din acest post muzical cel mai bun prieten al puştilor din ţara aceasta şi are un plan clar de acţiune. Apropo, dacă veniţi la el să vă angajaţi, o să vedeţi în faţă un tînăr îmbrăcat în tricou, în jeans şi tenişi şi cu un zîmbet prietenos pe faţă. Bogdan Nicolai a început să lucreze în presă de la 14 ani, după ce, dintr-o întîmplare, a ajuns la un post local din Sinaia, unde şi-a dat cu părerea despre mai toţi oamenii cunoscuţi din zonă...

După ce a apărut ras pe cap şi cu nişte ochelari negri la un talkshow de la postul local din Sinaia, oraşul lui natal, a stîrnit un mare scandal. Lucrurile s-au calmat relativ repede, iar Bogdan a avut doar de cîştigat de pe urma acelei emisiuni.

“Am ajuns să scriu la ziarul local şi, ulterior, m-am angajat la postul local din Sinaia să prezint un top. E adevărat, la şcoală nu prea apăream, dar, de fiecare dată cînd mă chema directorul să mă certe, veneam şi cu un coleg cu o cameră de luat vederi pe umăr. Şi eram lăsat în pace. Devenisem un fel de vedetuţă locală şi, trebuie să recunosc, mi se cam urcase la cap”, povesteşte Bogdan Nicolai. Liceul s-a terminat şi el a fost al cincilea pe lista admişilor la Facultatea de jurnalism şi ştiinţele comunicării din Bucureşti. “Vedetismul a dispărut rapid. Mă aflam într-un oraş mare, unde nu ştia nimeni de mine. A trebui să o iau de la zero”. Din al doilea an de facultate, s-a angajat la radio ProFM. Dar nu foarte uşor. “I-am trimis un demo lui Cristi Schnebli, directorul ProFM, care a fost respins”. Ulterior însă, Bogdan a primit şi ceva sugestii despre ce ar trebui să facă pentru a avea succes la radio. “Am trimis şi cel de-al doilea demo şi acesta a fost iar refuzat. Am perseverat şi m-am trezit că realizam programul de noapte la ProFM. Noaptea este excepţional să lucrezi la radio. Eşti doar tu cu gîndurile tale şi cu o mulţime de butoane şi simţi gustul total al libertăţii”. Ulterior, împreună cu prietenul lui, DJ Escu, a început să realizeze, în fiecare luni de la ora 20.00, ProFM’sCOOL, emisiune care împlineşte în 2008 doi ani. “Cred că ceea ce am făcut la radio m-a recomandat pentru postul de director de programe la MTV. Dar aş vrea să nu mă vadă nimeni ca pe un şef, ci mai degrabă ca pe un om în care poţi avea încredere. Oricum, MTV nu e genul de loc în care oamenii care muncesc să vină sau să plece tensionaţi”.

Caută VJ
Ce înseamnă însă să fii directorul de programe de la MTV? “Coor­do­­nez playlist-ul zilnic, aleg cele mai bune emisiuni şi pot hotărî ce VJ-i apar pe post“, povesteşte Bogdan. “VJ-ii trebuie să fie foarte tineri, foarte cool, foarte dinamici, pentru că publicul MTV este foarte tînăr. Acum, căutăm feţe noi care să apară pe post”, spune el. Dar ce părere au prietenii lui de faptul că are o funcţie pe care majoritatea o visează după 30? “Niciodată nu am vorbit cu priete­nii mei despre ce fac la serviciu. Am acest job de o lună de zile şi, probabil, vor afla cu ce mă ocup în prezent din PRO TV Magazin”.

Fanul lui Florin Piersic jr.
Dacă la 14 ani Bogdan era ras pe cap, în prezent, are părul lung. “Mi-am lăsat părul să crească de cînd am vrut să joc într-o piesă de teatru care nu s-a concretizat pînă acum. Eu sînt impre­sionat de jocul actoricesc al lui Florin Piersic jr. şi a fost o perioadă în viaţa mea în care nu că aş fi vrut să-l imit, dar îmi doream enorm să traduc şi eu o piesă de-a lui Eric Bogosian, aşa cum el a tradus . Am tradus piesa pînă la urmă şi personajul din ea avea părul lung…”.

MTV, un tip cool
“Vreau ca tinerii să vadă în MTV un tip cool, care se îmbracă cool şi cu care poţi să comunici. Poţi să-l ai lîngă tine cînd ai probleme cu o fată sau cu un băiat sau poţi să stai pur şi simplu aproape de el, pentru că va fi mereu încon­jurat de cei de vîrsta ta, foarte tineri, şi, poate, cine ştie, o să-ţi găseşti perechea. Vreau să ştii că poţi să-l primeşti în gaşca ta”, spune Bogdan.