„Bohemian Rhapsody”, filmul la care te simţi în mijlocul concertului pe cel mai mare stadion

De: Alexandra Necsoiu / 01.11.2018, 13:04
„Bohemian Rhapsody”, filmul la care te simţi în mijlocul concertului pe cel mai mare stadion
Legendă, muzică, pasiune, geniu. Toate aceste cuvinte descriu ceea ce Freddie Mercury a lăsat moştenire, alături de trupa Queen. După 33 de ani de la concertul istoric de pe stadionul Wembley, fanii au ocazia unică de a trăi muzica lor ca şi cum ar fi la concert, la vizionarea „Bohemian Rhapsody” pe gigantele ecrane IMAX, egalate de sunetul care îţi intră în oase.

Generaţii întregi încă sunt fascinate de piesele legendare ale celor de la Queen. Nu toţi, însă, au avut şansa să îi vadă în realitate, cântând. Dar, odată cu premiera filmului “Bohemian Rhapsody”, fanii au ocazia unică de a fi transpuşi din sala de cinema chiar în mijlocul concertului Live Aid din 1985, urmărit la vremea respectivă de peste 1 miliard de oameni.

Cu ajutorul tehnologiei IMAX, Bohemian Rhapsody devine o experienţă cinematografică unică: ecranul uriaş şi sunetul care zguduie pământul te fac să te simţi parte din concertele legendarei trupe rock, iar melodiile electrizante ale trupei Queen şi energia molipsitoare a lui Freddie Mercury pot fi simţite cu adevărat în sala de cinema.

Dovada este că şi cei 300 de invitaţi prezenţi luni seară la avanpremiera absolută a filmului „Bohemian Rhapsody” în sala T IMAX de la Cinema City AFI Cotroceni, au onorat cum se cuvine memoria lui Freddie Mercury, încurajaţi de cântăreţul Andrei Leonte fredonând şi bătând din palme pe ritmurile piesei „We will rock you”.

Printre fanii trupei s-au numărat şi o serie de artişti români, printre care Doru Todoruţ, Irina Baianţ, Florin Ristei, Marian Vasilescu, Alex Dima, Bianca Purcărea, Oana Zamfir, Andrei Tomescu, dar şi Irina Margareta Nistor, alături de jurnalişti şi bloggeri, aceştia bucurându-se de o experienţă cinematografică de neuitat.