Boier Bibescu, colaborare cu Inna, Alexandra Stan și Corina Chiriac (Interviu)

De: Mia Nicolescu / 26.04.2012, 07:14
Un artist talentat și o persoană sinceră și plină de umor. El este Boier Bibescu, realizatorul megahit-ului "Dan Spătaru n-a murit". Noi am stat de vorbă cu el despre muzica pe care o face, dar și despre tinerele din showbiz-ul românesc.

Dacă colegii de la Showbiz.ro au aflat cinci lucruri pe care nu le știam despre el, echipa Apropo.ro a aflat mai multe despre Boier Bibescu într-un interviu acordat în exclusivitate.

Apropo.ro: Cine este Boier Bibescu și ce „urmărește” să aducă nou, să schimbe sau ce are de zis în industria muzicală?

Boier Bibescu: Îmi place să spun despre mine că sunt „singurul DJ din România care nu își neagă originile”. Boier Bibescu este un nume pur românesc care mă reprezintă în totalitate. Eu fac muzică folosind sample-uri vechi și celebre, ale unor artiști mai puțin cunoscuți de noua generație. În felul acesta, tinerii din ziua de azi află cine au fost artiștii ca Dan Spătaru sau Luigi Ionescu.

Apropo.ro: Piesa „Dan Spătaru n-a murit” a devenit într-un timp foarte scurt un adevărat hit, iar „Melodie cu noroc” a înregistrat foarte multe vizualizări pe Youtube. Te așteptai la un asemenea succes?

Boier Bibescu: Într-adevăr, piesa „Dan Spătaru n-a murit” a devenit foarte repede hit, iar spre marea mea bucurie și „Melodie de noroc” a prins foarte bine la public. A strâns 200.000 de vizualizări pe YouTube în doar trei săptămâni de la lansarea videoclipului. Nu știu dacă mă așteptam la un asemenea succes, pot doar să mă bucur de feedback-ul pozitiv.

Boier Bibescu feat. DJ Oliver Tigana – Melodie de noroc de pe tare.ro

Apropo.ro: De ce Dan Spătaru?

Boier Bibescu: Melodia „Dan Spătaru n-a murit” este într-o mare măsură o prelucrare a melodiei „Mi-ai furat inima” a maestrului, o piesă care pe mine m-a impresionat foarte tare, pentru că are un sound foarte optimist. Aveam intenția de a remixa această piesă de foarte mult timp… ideea îmi mai lipsea.

Apropo.ro: Ce vei face pe viitor cu muzica? Urmează un album, concerte…?

Boier Bibescu: Da, am multe concerte… cel mai recent a fost la Timișoara. Pregătesc ceva pentru viitor, dar nu spun mai multe ca să nu stric surpriza.

Apropo.ro: Care sunt artiștii pe care îi apreciezi în acest moment și consideri că transmit cu adevărat ceva prin muzica lor?

Boier Bibescu: Sunt foarte mult artiști care transmit prin muzica lor mesaje frumoase, optimiste sau care își transpun gândurile în muzică. Mi-e greu să dau nume, pentru că sunt mulți. Aș face un featuring cu Fărâmița Lambru, de exemplu.

Apropo.ro: Ai accepta să colaborezi cu Inna sau Alexandra Stan, având în vedere că sunt singurele tinere (singurele de sex feminin) din România care au un succes răsunător peste hotare?

Boier Bibescu: Sigur că da! Ele sunt emblemele muzicii românești contemporane. Aș face chiar și o dublă colaborare, de genul Boier Bibescu feat. Inna/Alexandra Stan & Corina Chiriac – Opriți timpul!

Apropo.ro: Ce muzică îi cântă lui Boier Bibescu când este singur acasă sau merge pe stradă cu căștile în ureche?

Boier Bibescu: Depinde de cum mă trezesc. De regulă ascult orice gen de muzică, depinde de starea mea generală. Spre exemplu, într-o zi normală de primăvară cu copaci înfloriți și oameni optimiști și energici pe lângă mine, îmi încep ziua ascultând ce s-a lansat nou în ziua respectiva… apoi ascult niște hip-hop, poate ceva electro, niste breakbeat, dar și niște dance… iar seara o țin mai pe chill, un trance, un minimal… și puțin Luigi Ionescu pentru inspirație.

Apropo.ro: Cu ce te-ai ocupat înainte de lansarea piesei „Dan Spătaru n-a murit”?

Boier Bibescu: Înainte de piesa „Dan Spătaru n-a murit” m-am ocupat de „Nu știu Song” inspirată de celebrul filmuleț „Pluralul substantivului telecomandă” care a strâns peste trei milioane de vizualizări pe Youtube. În rest… eu produc multe piese pentru diverși artiști. Sunt mai tot timpul pe la HaHaHa Production, pe la petreceri, DJ sau MC… Acolo unde nu e muzică, o fac!

Boier Bibescu

Apropo.ro: Însă prima ta „apariție” în presă a fost când te-a „spovedit” Erika la filmările unui videoclip…

BBoier Bibescu: Nu vreau să povestesc (n.r.: râde)… s-a scris destul la vremea respectivă despre subiectul acesta. Eu țin foarte mult să nu generez subiecte care ar putea să-mi atingă negativ „titlul” de Boier. Tocmai din această cauză nu aș vrea să detaliem.

Apropo.ro: Trecând peste subiectul „muzică”, am vrea să știm părerea ta despre showbiz-ul românesc și fetele dornice de celebritate care ne-au invadat. Este imposibil să nu fi auzit de vreun scandal sau să nu știi măcar o domnișoară care se laudă în presă cu bărbații cu care s-a culcat!

Boier Bibescu: Showbiz-ul din România e combinație ciudată între showbiz-ul din America și cel din Balcani. Eu aș zice că asta îl face extrem de unic și de interesant pentru alte piețe. Noi nu avem bugetele din America, așa că trebuie să compensăm… iar fetele la care faci tu referire asta fac, compensează frumos mai tot timpul. Compensează lipsa de bani cu ceva, lipsa de talent cu altceva, faptul că nu s-au născut în America e compensat prin imitație etc.

Apropo.ro: Cine crezi că este vinovat de această invazie sau ce crezi ca este în capul acestor fete care se fac de râs fără să-și dea seama, apoi pozează în victime?

Boier Bibescu: Totul e doar un teatru ieftin la care cine vrea se uită, iar cine nu, nu. Teatrul ăsta se joacă cu sălile pline acum, dar cred că în foarte scurt timp lucrurile vor reveni la normal.

Apropo.ro: Pe tine ce te pune pe fugă la o femeie?

Boier Bibescu: Mustața (n.r.: râde). Până acum nu m-a speriat nimic atât de tare încât să mă pună pe fugă.

Boier Bibescu

Apropo.ro: Să zicem că ai ocazia să moderezi o emisiune, care sunt persoanele publice pe care le-ai invita în platoul emisiunii și ce ai dori să discuți cu ele?

Boier Bibescu: Aș face emisiunea de Revelion, o variantă românească a „Yoo mama jokes”. Politicienii din platou ar primi înjurături „de mamă” de la toți cei care ar sună în direct. Cu public, cu aplauze… și cu Octavian Ursulescu prezentator.