Bolcas: Doru Tulus trebuie arestat imediat

Apropo.ro / 19.09.2007, 16:41
Bolcas: Doru Tulus trebuie arestat imediat
Vicepresedintele executiv al PRM Lucian Bolcas l-a criticat, miercuri, pe procurorul Doru Tulus, aratând ca acesta nu trebuie înlaturat din magistratura, ci "arestat imediat pentru gravele abuzuri pe care le-a savârsit". "Cererea domnului ministru al Justitiei privind demiterea si

Vicepresedintele executiv al PRM Lucian Bolcas l-a criticat, miercuri, pe procurorul Doru Tulus, aratând ca acesta nu trebuie înlaturat din magistratura, ci „arestat imediat pentru gravele abuzuri pe care le-a savârsit”.

„Cererea domnului ministru al Justitiei privind demiterea si înlaturarea din magistratura a acestui individ, pe care nu pot sa-l numesc procuror, nu este întemeiata. Omul asta trebuie arestat imediat pentru gravele abuzuri împotriva drepturilor omului pe care le-a savârsit. Asta este singura solutie rezonabila în cazul Tulus”, a precizat Bolcas, într-o conferinta de presa

El a spus ca Tulus a rezolvat „în stil fascist” acte care erau de competenta instantei de judecata, iar ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a cerut verificarea lui.

„Raspunsul DNA, de o onestitate feroce, este cererea de anchetare penala a ministrului de Justitie, Chiuariu. Tocmai acum. Nu cred în coincidente”, a adaugat Bolcas.

Liderul PRM a mai spus ca DNA este un instrument politic si ca PRM a avertizat, înca de la constituirea acestui organism, asupra faptului ca atributiile privind procesul de numire a procurorilor la DNA vor aduce grave prejudicii ideii de justitie.