Boloni: Cupa UEFA nu reprezinta o prioritate

Apropo.ro / 03.11.2005, 10:12
Boloni: Cupa UEFA nu reprezinta o prioritate
Tehnicianul Ladislau Boloni a reafirmat, miercuri, ca pentru echipa sa, Rennes, Cupa UEFA nu reprezinta o prioritate și crede ca principala favorita a grupei G este formația Șahtior Donețk, antrenata de Mircea Lucescu. "Cupa UEFA nu este o prioritate. Este o

Tehnicianul Ladislau Boloni a reafirmat, miercuri, ca pentru echipa sa, Rennes, Cupa UEFA nu reprezinta o prioritate și crede ca principala favorita a grupei G este formația Șahtior Donețk, antrenata de Mircea Lucescu.

„Cupa UEFA nu este o prioritate. Este o competiție pe care o respectam și pe care jucatorii au obținut-o și de care vrem sa profitam sa ne îmbogațim experiența din acest punct de vedere. Avem nevoie de stabilitate, de experiența, dar prioritatea noastra ramâne campionatul. Nu am nici o intenție sa-i pacalesc pe jucatorii Rapidului, ei sunt foarte buni profesioniști și nu vreau sa-mi caut o scuza, asta nu înseamna ca mâine nu voi juca cu echipa cea mai în forma și nu o sa le cer maximum”, a spus Boloni la stadionul Giulești-Valentin Stanescu, unde a susținut o conferința de presa înaintea partidei de joi cu Rapid, din grupa G a Cupei UEFA.

Tehnicianul echipei franceze a afirmat ca nu este de acord cu criticile formulate la adresa fotbalului românesc: „Îmi dau seama, pentru ca am trimis observatori la meciurile Rapidului, ca nu sunt de acord cu toate criticile pe care le primește fotbalul românesc astazi. Pentru CFR Cluj jos palaria, Steaua a umilit pe Lens, care este bine cotata în campionatul nostru și care logic trebuie sa fie în primele cinci echipe, și apoi vad pe Rapid care domina Steaua și care a eliminat pe buna dreptate pe Feyenoord”.

Cât privește favorita grupei G a Cupei UEFA, în opinia lui Boloni aceasta este Șahtior Donețk, echipa antrenata de Mircea Lucescu. „Favorita? Fara doar și poate Șahtior Donețk. Noi am pierdut contra lui VfB Stuttgart, iar șansele de calificare s-au diminuat. O înfrângere în meciul de mâine ne-ar diminua șansele și mai mult, dar refuz sa cred acest lucru”, a completat Boloni.

Boloni s-a declarat încântat de faptul ca el și Mircea Lucescu au fost laudați de patronul Rapidului, George Copos: „Îmi pare bine ca a facut aceasta declarație și fiecarui om îi face placere sa fie laudat, dar nu trebuie sa-i uitam pe Anghel Iordanescu, Emeric Ienei și Stefan Covaci. Și ceea ce a dovedit Pițurca într-o perioada scurta, jos palaria”.

Ladislau Boloni a infirmat zvonurile conform carora ar fi putut prelua Rapidul. „Este adevarat ca a fost o discuție între mine și Copos, dar au fost doua motive pentru care am refuzat. În primul rând am contract într-un loc în care am multe de facut, iar al doilea, cum va închipuiți ca vin eu la Rapid sa-i iau locul lui Razvan Lucescu, fiul lui Mircea Lucescu, cu care eu sunt în relații mai mult decât prietenești”, a adaugat tehnicianul român.

Referindu-se la faptul ca patronul Gigi Becali a cesionat marca Steaua, Boloni a spus: „Nu știu daca este sau nu legal. Este o situație curioasa. Înțeleg ca un om care moștenește niște datorii nu dorește sa plateasca și cauta sa scape de ele. În Franța, când un club are o datorie, mai întâi este avertizat, iar apoi retrogradat”.

Ladislau Boloni a discutat și despre alegerile de la Federația Româna de Fotbal (FRF). „Eu nu votez, cred ca este bine sa existe aceasta concurența, este un val nou, care vrea sa vina și care vrea sa faca multe. Este un om care trebuie luat în serios, ma refer la Gica Popescu. Eu știu ca suntem satui de Mircea Sandu, dar eu nu ma pronunț. Mulți în aceasta sala s-au saturat de Mircea Sandu, Cât am fost selecționer, am simțit ca președintele FRF a facut totul pentru echipa ca sa fie bine”, a subliniat Boloni.

Întrebat ce ar prefera mai mult, sa câștige în meciul cu Rapid din Cupa UEFA sau cu Troyes în campionat, Boloni a raspuns: „Mi-a mai pus cineva aceasta întrebare dar mi-e greu sa raspund. Cel mai bine ar fi ambele”.

Ladislau Boloni a întârziat o jumatate de ora la conferința de presa, din cauza traficului, și a vorbit mai întâi în limba româna, iar apoi s-a încurcat și a vorbit în limba franceza. „Am început sa redescopar traficul din București. Am venit în România, nu cum mi-aș fi dorit, aș fi dorit sa vin cu echipa mea în pregatire, pe o perioada puțin mai lunga și nu într-un meci oficial în mare fuga. Dar îmi face placere sa va revad și sa respir din nou aerul de aici”, a menționat Boloni.

Boloni considera ca Șahtior se va califica în 16-imile Cupei UEFA

Antrenorul echipei Rennes, Ladislau Boloni, crede ca dintre Mircea și Razvan Lucescu, antrenorii formațiilor Șahtior Donețk, respectiv Rapid București, din grupa G a Cupei UEFA, primul are cele mai mari șanse de calificare în 16-imile competiției.

„Tatal sigur va ajunge în 16-imi”, a spus Boloni, miercuri, pe Aeroportul Internațional „Henri Coanda”, atunci când a fost întrebat cine are mai multe șanse de calificare, dintre tata și fiu.

Boloni considera ca Rapid și Rennes sunt „cam de aceeași forța”. „Daca înving, o sa fiu bucuros, cum sa-mi para rau? Nu știu daca în Giulești ne jucam calificarea, este greu sa fac acum astfel de analize. Rapid și Rennes sunt doua echipe cam de aceeași forța, dar Rapid joaca acasa și este favorita”, a afirmat Boloni.

Tehnicianul român a precizat ca și-a dorit sa evolueze în cadru oficial împotriva în România cu echipele pe care le-a pregatit în strainatate. „Mai tot timpul doream sa vin în România cu echipa pe care o pregateam. Am și facut-o, cu Nancy, când am jucat un meci pe Steaua și unul pe «Lia Manoliu» (n.r. – în 1997). Nu ma gândeam sa fac treaba aceasta în cadrul oficial, dar îmi face mare placere”, a mai spus Boloni.

 Delegația gruparii Rennes a sosit, miercuri, în România, în vederea meciului cu Rapid, din grupa G a Cupei UEFA, și este cazata la hotelul Crowne Plaza. Antrenorul Ladislau Boloni va susține o conferința de presa la ora 18.30, la stadionul Giulești – Valentin Stanescu.

Împreuna cu delegația franceza au sosit în România și aproximativ zece suporteri ai echipei Rennes, care au cântat în aeroport.

Meciul Rapid București – Rennes, contând pentru etapa a II-a grupei G a Cupei UEFA, se va disputa joi, de la ora 20.00. Partida va fi arbitrata de o brigada din Finlanda, avându-l la centru pe Tony Asumaa, care va fi ajutat la cele doua linii de asistenții Esa Vehvilainen și Ari Turkki. Arbitru de rezerva va fi Petteri Kari.

Mediafax