Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, cadouri inedite din partea concurenţilor ”Chefi la cuţite”

De: Alexandra Necsoiu / 07.11.2018, 12:34
Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, cadouri inedite din partea concurenţilor ”Chefi la cuţite”
Jurizarea pe nevăzute a continuat marţi seară la „Chefi la cuţite” cu noi farfurii şi reacţii cu savoare. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au avut parte de delicii în farfurie, dar şi de cadouri inedite din partea celor care şi-au încercat norocul la bancul de lucru.

Nicoleta Moroşan a reuşit să smulgă lacrimi prin povestea sa emoţionantă de viaţă şi zâmbete prin talentul său. Concurenta a venit la ”Chefi la cuţite” pentru a câştiga mai multă experienţă şi i-a surprins pe chefi printr-un tort de bezea cu un plating inovativ. Desertul, cel mai aşteptat preparat de la masa jurizării din sezonul 6, a fost îndeajuns de gustos încât să o califice mai departe, iar momentul său din platou a fost la fel de savuros şi pentru cei trei chefi. Pentru că este pictor, Nicoleta i-a surprins pe aceştia cu câte o caricatură personalizată, iar desenele au scos în evidenţă trăsăturile şi specificul fiecăruia dintre ei.

Marţi seară, Dragoş Hârjoabă, un pasionat de vânătoare, le-a pus chefilor în farfurii un preparat inedit, care nu s-a regăsit până acum la ”Chefi la cuţite”. Concurentul a gătit labă de urs, dar chefii nu au reuşit să identifice preparatul până la finalul jurizării: „Bine că am zmeură în farfurie, că mai departe nu ştiu ce e.”, afirma chef Bontea nedumerit. Farfuria sa surprinzătoare a obţinut toate cele trei voturi de încredere, iar Dragoş a decis să le ofere chefilor Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu tot trei cuţite, însă personalizate cu câte un mesaj reprezentativ pentru fiecare în parte.

O campioană paralimpică la tenis de masă a reuşit să demonstreze că ambiţia nu are limite şi a gătit un desert gustos al copilăriei, în ciuda handicapului la mâini. Alţi doi prieteni au început lupta ”la cuţite” şi s-au calificat cu succes în etapa următoare,  iar un poet, scriitor şi casier la un supermarket, a vrut să se asigure că jurizarea sa va fi una memorabilă şi le-a aşezat chefilor în farfurie câte un trandafir roşu, fără a reuşi să obţină acordul chefilor pentru a merge mai departe în concurs.

Umorul a avut un nume marţi seară la ”Chefi la cuţite”: Robert Candoi Savu. Sub pseudonimul său Banana, concurentul veteran, ce an de an a revenit la bancul de lucru cu dorinţa de a obţine cuţitul chefilor, le-a făcut acestora o surpriză de proporţii. Dacă în ultimul sezon misteriosul ”om banană” alerga prin platou şi sabota momentele de relaxare ale chefilor, de data aceasta a decis să le şi gătească. Aşadar, Candoi nu a renunţat la costumul ce l-a consacrat şi a gătit deghizat la bancul de lucru un preparat reprezentativ: banana hazlie. Chefii au ridicat cele trei capace şi au votat fără să ştie cine se află în spatele uşilor, iar cu 2 voturi de încredere ”omul banana” a reuşit să se califice pentru prima dată în etapa următoare printr-un preparat gătit chiar de el.

Tot aseară, chefii au început lupta pentru cea de-a patra amuletă din sezonul 6, iar scorul egal al clasamentului a fost restabilit. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au fost provocaţi să gătească o farfurie impecabilă şi să pună în valoare pieptul de raţă, iar juratul

invitat special la degustare, Henrik Sebok, a analizat cu exigenţă tehnica, aspectul şi savoarea fiecărui preparat. Florin Dumitrescu a fost cel care a reuşit să impresioneze, motiv pentru care a adjudecat un bonus despre care mărturisea ”ca poate aduce multă tensiune în echipă”. A patra cartolină îi va oferi avantajul de a salva un concurent eliminat din echipa sa, pentru a alege un alt bucătar, tot din echipa sa, care să iasă din concurs.
Jurizările pe nevăzute continuă şi săptămâna viitoare, cu alte apariţii memorabile, preparate delicioase şi momente savuroase, ce pot fi urmărite de telespectatorii Antena 1, luni şi marţi, de la 20:00.