Bookfest 2014 se desfășoară în perioada 28 mai – 1 iunie, la Romexpo

De: Carmen Ulian / 28.05.2014, 15:45
Bookfest 2014 se desfășoară în perioada 28 mai - 1 iunie, la Romexpo
De astăzi, 28 mai, și până pe 1 iunie, iubitorii de carte sunt așteptați la Bookfest unde vor găsi o mulțime de titluri noi, vedete care își lansează cărțile, cărți pentru cei mici, dar și sesiuni de autografe de la autorii prezenți.

Salonului Internațional de Carte Bookfest a ajuns la ediția a IX-a, iar cei peste 150 de expozanți se pregătesc să aducă publicului cititor aproape de 1.000.000 de volume, dintre care câteva mii de titluri noi.

Vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive. Un loc special în programul Bookfest îl vor ocupa copiii, nu numai pe 1 iunie, ci pe toată perioada evenimentului, aceștia având un spațiu special amenajat unde vor putea participa la ateliere, lecturi și evenimente special gândite pentru ei.

Andreea Esca

Andreea Esca lansează cartea „Ce-am făcut când am tăcut”

Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest va fi Polonia. Sub sloganul „Quo vadis Polonia? Spre următorul Nobel”, Institutul Polonez pregătește pentru Bookfest 2014 o serie de evenimente menite să promoveze literatura polonă și să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar și clasici polonezi.

Pe toată perioada salonului, vizitatorii vor avea acces gratuit la cinematograful de artă Bookfest, în cadrul căria vor rula filme premiate la festivaluri internaționale oferite de Institutul Maghiar din București, Ambasada Norvegiei, Institutul Francez din București și Institutul Polonez.

Institutul Polonez pregătește în preajma Bookfestului și o serie de evenimente conexe, precum proiecția unei serii de filme – ecranizări ale unor romane poloneze („Literatura în cinema”, în colaborare cu Club Control), o serie de spectacole-lectură („Literatura pe scenă”, în colaborare cu UNATC) și un joc urban („Literatura pe stradă”). Tot în perioada Bookfest, Grădina Verona va găzdui o expoziție de ilustrații pentru copii, intitulată „Faună, floră și pirați” („Literatura în ilustrație”, în colaborare cu Librăria Cărturești).

Accesul la Bookfest cât și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Programul de vizitare va fi următorul:

– miercuri, 28 mai: 10:00-20:00;

– joi, 29 mai: 10:00-20:00;

– vineri, 30 mai: 10:00-21:00;

– sâmbătă, 31 mai: 10:00-21:00;

– duminică, 1 iunie: 10:00-20:00.

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România și cu sprijinul Institutului Polonez din București.