BOOKFEST 2018: program, lansări, oferte edituri, reduceri

Apropo.ro / 29.05.2018, 10:47
BOOKFEST 2018: program, lansări, oferte edituri, reduceri
Vă aşteptăm la cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de carte Bookfest 2018 cu noutăţi, reduceri spectaculoase, evenimente. Vă invităm, deci, într-o călătorie fascinantă, printre cărţi premiate, ecranizate sau în curs de ecranizare, pentru toate vârstele şi gusturile, de la mister şi aventură, thriller şi literatură clasică, enciclopedii, ilustrate, de activităţi.

Iată câteva dintre noutăţile noastre:

Informatorul, John Grisham – Denunţă-I pe corupţi şi te poţi îmbogăţi. Cu legea informatorului
Ultimul thriller al lui John Grisham, Informatorul, se bazează pe o critică gravă la adresa justiţiei. Povestea începe cu doi investigatori şi un fost avocat care le vinde acestora un pont despre „cel mai corupt judecător din istoria justiţiei americane”, după cum susţine el. Este vorba despre o judecătoare sigură că se află mai presus de lege. Pentru că ea este legea. Cu toate că vorbim despre ficţiune, cartea lui Grisham se situează la graniţa cu documentarul, aducând numeroase detalii din interiorul sistemului juridic american.

Insula morţii, Åsa Avdic
O insulă izolată, un test mortal. Cine preia controlul? Cine cedează primul? „Un thriller psihologic atât de credibil, încât îţi dă fiori.” Borås Tidning (Suedia) Într-un viitor alternativ, în 2037, Cortina de Fier există încă, iar Suedia şi celelalte ţări scandinave au devenit protectorate în marea Uniune a Prieteniei din estul Europei, cu un regim tiranic în care mâncarea este raţionalizată şi doar cei sus-puşi au acces la bunuri din import. Anna e un funcţionar bine integrat în sistem, care, din cauza unor probleme misterioase din trecut, nu-şi mai poate creşte fiica. Pentru a-şi spăla definitiv păcatele, liderul Uniunii o trimite într-o pretinsă ultimă misiune: se va duce pe o insulă izolată din arhipelagul Stockholm, ca să urmărească un grup de candidaţi testaţi pentru un post în cadrul unui serviciu secret de spionaj.

Oaia albă în turma neagră: Politica de securitate a României în perioada Războiului Rece,  Larry Watts 
Într-o serie de studii de caz, Larry Watts examinează motivaţiile şi metodele pe care România le-a folosit pentru a-şi scoate armata şi serviciile de informaţii de sub controlul sovietic după moartea lui Stalin; detaliază rolul pe care l-a jucat Criza Rachetelor din Cuba, în 1962, în a determina România să conceapă politici inovatoare în domeniul dezarmării şi al dezangajării militare; analizează felul în care Bucureştiul a intermediat contactele între Washington şi Hanoi în timpul Războiului din Vietnam; şi explicitează modul în care şi-a folosit calitatea de membru al Pactului de la Varşovia pentru a influenţa politica Moscovei şi a transforma agenda de securitate a alianţei.

Secretul Marelui Sigiliu, Steve Berry 
Secretul care poate falimenta cea mai mare putere a lumii
La prima vedere, Secretul Marelui Sigiliu este o carte despre taxe. Numai un avocat putea scrie o asemenea carte şi numai Steve Berry putea să transforme o carte cu o asemenea temă într-un thriller captivant. Cartea porneşte de la o premisă periculoasă: Ce se întâmplă dacă se dovedeşte că taxa federală pe venit este ilegală? Motivul pentru care americanii plătesc impozite pe venit astăzi este cel de-al 16-lea Amendament.  Dar ce s-ar întâmpla dacă americanii ar afla într-o bună zi că ceva nu e în regulă cu acest lucru? Care este secretul care apără decenii de colectare a impozitelor?

Lista de dorinţe sau cum să vindeci o inimă frântă, Anna Bell
Abi este pur şi simplu devastată când Joseph, iubirea vieţii ei, pune capăt relaţiei lor motivând că sunt incompatibili. Când el îi lasă la uşă o cutie cu lucrurile care îi aparţin, Abi descoperă printre acestea o listă de 10 dorinţe, pe care Joseph îşi propusese să le bifeze până la 40 de ani. Ea decide să ducă la îndeplinire această listă, din dorinţa de a-l determina să se întoarcă la ea, dovedindu-i astfel că sunt perfect compatibili.

Aurul maorilor, Sarah Lark
O iubire adolescentină devine punctul central al unei poveşti care vă va purta din Irlanda în Noua Zeelandă. Doi tineri, despărţiţi de o lume, reuşesc să îşi împlinească destinele pe ţărmuri îndepărtate, fără să ştie că tot ce îşi doresc mai mult se găseşte… chiar în faţa lor. Cum îi vor afecta anii şi experienţele trăite unul departe de celălalt? Şi, mai presus de orice, vor regăsi iubirea pe care nu au uitat-o niciodată?

O fată în amurg, Serena Burdick
Născută într-o familie pariziană bogată pe la mijlocul perioadei Belle Époque, tânăra Aimée Savaray visează să devină o pictoriţă celebră în lumea artei dominată de bărbaţi; în secret, ea tânjeşte să fie iubită de Henri, tânărul pe care părinţii ei l-au crescut alături de ea încă de când era copil. Dar când Henri dispare pe neaşteptate, în timpul războiului franco-prusac, viaţa privilegiată a familiei Savaray începe să se destrame. Cu inima frântă, Aimée încearcă să-l găsească, însă Henri nu-şi doreşte să fie descoperit.

100 de locuri care-ţi taie răsuflarea
Lucrarea prezintă unele dintre cele mai pitoreşti, mai insolite şi mai tulburătoare locuri de pe planetă. 100 de peisaje sălbatice, misterioase, prea puţin cunoscute… Porneşte într-un captivant tur al lumii, de la formaţiunile de sare din lacul Natron la scara către paradisul din Hawaii, de la oazele din deşertul Gobi la valurile luminescente din Maldive.

Maşinăriile lui Leonaro
Leonardo ascunde oare un secret? În realitate, ascunde multe şi nu e nevoie să apelăm la fantezie, ci e suficient să căutăm în paginile codexurilor sale, în miile de desene de maşinării sau de componente ale acestora.

Duelul vrăjilor, Sebastien de Castell
Cum supravieţuieşti unui duel al vrăjilor, când nu ai niciun dar special? Ştiaţi că există 7 tipuri de magie? Acestea sunt: fier, mătase, nisip, suflare, umbră (adica magia intunecata), sânge şi ambră.

Ucenica vrăjitoare, James Nicol
Cu fiecare vrajă nouă, Arianwyn îşi perfecţionează tehnicile de magie, iar visul ei de a deveni o vrăjitoare adevărată este aproape de realitate. Lucrurile rele nu se opresc însă aici. O forţă întunecată o împiedică să mai facă vrăji şi îşi dă seama că întreg ţinutul este în pericol.

Spune-mi Despre mitologie! – Larousse
Vedetele acestui volum sunt eroii din MITOLOGIE: cea greacă, cea egipteană, cea hindusă, cea vikingă şi multe altele. Unde trăiau zeii greci, cui îi aparţinea Excalibur, cine stă la originea Anului Nou chinezesc, pe cine numeau egiptenii antici Ra sunt doar câteva dintre întrebările la care micii curioşi vor afla răspunsurile. Cartea este structurată pe patru teme: zei şi zeiţe, animale şi creaturi, eroi, mari aventuri şi în plus conţine o mulţime de autocolante.

Marele atlas ilustrat pentru copii preşcolari şi şcolari – Usborne
Ştiaţi că în Lisabona se află cea mai veche librărie din lume şi că dragonul de Komodo este cea mai mare şopârlă din lume? Ilustraţiile clare şi amuzante îi vor ajuta pe copii să reţină mai uşor datele şi să facă primii paşi în geografia lumii. Pentru a regăsi mai uşor informaţiile, atlasul conţine un indice de nume la final.

Evenimente speciale, lansări de carte şi sesiuni de autografe
Standul Editurii RAO

Miercuri, 30 mai, ora 17,00, lansare de carte şi sesiune de autografe
Eliza Ene-Corbeanu, Viaţa la curte
Invitaţi: Florian Bichir, istoric, Mirel Curea, jurnalist, Alex Ştefănescu, critic literar

Vineri, 1 iunie
18,00, lansare de carte şi sesiune de autografe
Doina Cherecheş, Străinul din oglindă
Invitaţi: Ştefan Mitroi, scriitor, Corina Iordan, jurnalist

Sâmbătă, 2 iunie

15,00, sesiune de autografe
Ioana Lee,  trilogia Ai Suru – A iubi

16,00, lansare de carte şi sesiune de autografe
Flaviu George Predescu, Perechea dragoste, perechea moarte
Invitaţi: Loreta Popa, scriitoare, Dorin Uritescu, lingvist, scriitor

17,00, lansare de carte şi sesiune de autografe
Larry Watts – Oaia albă în turma neagră: Politica de securitate a României în perioada Războiului Rece

Duminică, 3 iunie

11,00, lansare de carte şi sesiune de autografe
Mirel Taloş, Colecţionarul de nuduri
Invitaţi: Mircea Platon, directorul revistei Convorbiri literare , Aura Christi, poetă

12,00, lansare de carte şi sesiune de autografe
Victor Neumann, Istoricul şi opera
Invitaţi: Bogdan Murgescu, istoric, Academician Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române

13,00, lansare de carte şi sesiune de autografe
Alex Mihai Stoenescu – „Securitatea nu poate fi reabilitată”. Generalul Iulian Vlad în dialog cu Alex Mihai Stoenescu