Boots… start walking

Apropo.ro / 03.01.2007, 11:51
Boots... start walking
Ii plac hainele lui Alexander McQueen, show-ul pe care il face Galliano si pantofii lui Pierre Hardy. E nonconformista, cu un simt practic de invidiat si, ca orice femeie, iubeste pantofii. Nu te poti abtine sa te gandesti ca, scrisa de ea, povestea Cenusaresei ar


Ii plac hainele lui Alexander McQueen, show-ul pe care il face Galliano si pantofii lui Pierre Hardy. E nonconformista, cu un simt practic de invidiat si, ca orice femeie, iubeste pantofii. Nu te poti abtine sa te gandesti ca, scrisa de ea, povestea Cenusaresei ar fi sunat cu totul altfel. Eroina nu ar mai fi asteptat ca printul sa ii aduca pantoful. S-ar fi dus singura, independenta si sigura pe ea sa-si cumpere o alta pereche, mai scumpa si mai stilata. Asta pentru ca o femeie moderna stie sa aprecieze o pereche buna de pantofi, iar Mihaela Glavan stie sa creeze una.

Ce-si doresc femeile in materie de pantofi? Calapod care sa-ti poarte piciorul ca pe tron, design si culori care sa te scoata din anonimat, atentie pentru detaliu in ceea ce priveste cusaturile, siguranta ca porti un produs unicat si, nu in ultimul rand, consecventa designerului de a intruni toate aceste calitati in colectie dupa colectie. In 2003, Mihaela Glavan si-a lansat brandul propriu de incaltaminte, Sepala, si dependentele de pantofi au descoperit un designer roman demn de „Sex and the City” si obsesia personajelor pentru incaltaminte iesita din comun.

Creatiile sale se numara si printre preferintele designerilor vestimentari autohtoni, care apeleaza la marca Glavan pentru completarea tinutei manechinelor. Mihaela Glavan a colaborat pana acum cu Maria Lucia Hohan, Wilhelmina Arz, Ana Maria Lungu, Irina Marinescu si Stephan Pelger. Mai mult, isi pregateste intrarea pe piete ca Italia, desi accesul in aceasta tara este limitat pentru brandurile straine. Produsele sale au fost solicitate de doua fashion boutiques din Bologna si de un altul din Brescia. Pentru 2007, creatoarea planuieste si alte participari la diferite prezentari in Italia si Franta.

Intre timp, si-a prezentat, pe 13 decembrie, noua colectie primavara-vara care a cuprins 42 de modele de sandale si pantofi. „Colectia traieste in albastru. S-a folosit intreaga paleta de albastru precum si combinatii de alb-bleumarin pentru un look fresh. Formele sunt in continuare rotunde, semirotunde, chiar usor patrate. Pantoful platou (talpa suprainaltata) reprezinta un must have al sezonului. Accentul s-a pus pe detalii subtile referitoare la finisaje (nu se vad cusaturile pe pantofi), iar elementul cheie al colectiei este tocul imbracat in piele cusuta decorativ”, spune Glavan.

In ceea ce priveste materialele, se regasesc combinatii de textil si piele, piele lacuita, elemente preluate din vestimentatie („gulerul”), plasticul bordat, precum si barete foarte late, asezate in x, la sandale. Pielea metalica patinata (auriu, argintiu) si satinul au fost folosite in special la sandalele fara toc si la balerini. Noile produse se vor putea gasi in atelierul Mihaelei Glavan si pe site-ul www.sepala.ro.

Target