Borcea: Avem probleme mari

Apropo.ro / 16.08.2007, 09:17
Borcea: Avem probleme mari
Directorul general al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, miercuri dimineața, la sosirea în țara ca gruparea "alb-roșie" are mari probleme de lot în urma partidei tur cu Lazio Roma, din prima manșa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. "Accidentarile sunt

Directorul general al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, miercuri dimineața, la sosirea în țara ca gruparea „alb-roșie” are mari probleme de lot în urma partidei tur cu Lazio Roma, din prima manșa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.

„Accidentarile sunt partea proasta la Dinamo pentru retur. Avem probleme mari cu Moți, cu Vali Nastase care are ruptura, Goian este suspendat, Zicu se pare ca are o întindere de ligamente, Oprița are ruptura, Pulhac are glezna umflata, Niculescu are și el glezna umflata”, a declarat Borcea la sosirea pe Aeroportul Henri Coanda.

Oficialul dinamovist spune ca șansele ca echipa antrenata de Mircea Rednic sa patrunda în grupele Ligii Campionilor au crescut la jumatate dupa rezultatul de 1-1 obținut la Roma, împotriva celor de la Lazio. „Normal ca suntem mulțumiți. Doar am jucat cu Lazio. Am auzit comentarii prin țara ca se putea mai mult, dar Lazio cred eu ca e o echipa de talie mondiala. Daca înaintea partidei de la Roma, Lazio era favorita, acum șansele de calificare sunt egale pentru fiecare echipa. Speranțe pentru meciul retur avem, dar trebuie sa jucam mult mai bine pentru ca va fi un meci mult mai greu decât la Roma. Va trebui sa ne autodepașim. Cel mai important jucator al nostru din meciul cu Lazio vor fi cei 50.000 de dinamoviști”, a mai spus Cristi Borcea.

Echipa Dinamo București a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susținut, marți seara, pe stadionul Olimpico, în compania formației Lazio Roma, în prima manșa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.

Returul va avea loc la 28 august, de la ora 22.00, pe stadionul Național.

Prestația lui Lobonț apreciata de presa italiana

Site-ul goal.com a remarcat prestația buna avuta de portarul Bogdan Lobonț în partida pe care Dinamo București a terminat-o la egalitate, scor 1-1, cu Lazio Roma, în opeima manșa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, notându-l cu 8.

„Daca Dinamo nu a ieșit învinsa de pe Olimpico este numai meritul lui Lobonț. A aparat penaltiul executat de Rocchi și a avut alte câteva intervenții absolut decisive”, a scris sursa citata.

De asemenea, goal.com a considerat ca atacantul Ionel Danciulescu, autorul golului dinamovist, a fazut o partida buna acordându-i nota 7. „A înscris un gol superb cu o lovitura de cap la vinclu. Grație acestui gol, Liga Campionilor este mai aproape de Dinamo”, a scris goal.com.

Cotidianul Corriere Canadese considera ca Lobonț a fost cel mai bun jucator al întâlnirii, notându-l cu 7, în timp ce fundașul Lucian Goian, eliminat în finalul partidei, a primit nota 5, cea mai mica de la dinamoviști.

Manea: Lui Dinamo trebuie sa-i dea de gândit faptul ca a fost dominata deși a avut 2 oameni în plus

Secretarul general al FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat, miercuri, ca celor de la Dinamo ar trebui sa le dea de gândit faptul ca au fost dominați de Lazio în prima manșa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor deși aveau doi jucatori în plus pe teren.

„Suntem români și e normal sa ținem cu ai noștri când jucam cu cei de afara. Dinamo a obținut aseara un rezultat bun, dar cred ca, având în vedere situația creata, putea obține mult mai mult. Sa joci cu doi jucatori mai mult pe teren și sa te domine adversarul trebuie sa le dea un pic de gândit. La acest 1-1 au mai multe șanse de calificare, dar returul va fi deosebit de greu”, a spus Manea în cadrul unei conferințe de presa.

Fundașul Danuț Perja susține ca Dinamo a avut noroc în partida de la Roma, remarcând în special evoluția portarului Bogdan Lobonț. „Pentru o echipa care au jucat în deplasare cred ca a obținut un rezultat bun. Au avut și șansa multa, Lobonț a fost într-o zi mare. La București vor avea un meci mult, mult mai greu decât la Roma”, a afirmat jucatorul rapidist.

În schimb, mijlocașul Romeo Stancu s-a rezumat doar la a-i felicita pe dinamoviști pentru egalul obținut. „Îi felicit pentru daruirea pe care au aratat-o pe teren. Au obținut un rezultat încurajator pentru retur”, a menționat Stancu.