Borcea: Niculescu ramîne la Dinamo

Apropo.ro / 13.03.2005, 12:25
Borcea: Niculescu ramîne la Dinamo
Directorul executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, sîmbata, ca oficialii dinamoviști au ajuns la un acord cu Claudiu Niculescu, pentru ca atacantul sa ramîna la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare. "Am ajuns la un acord cu Niculescu ca sa ramîna, chiar daca

Directorul executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, sîmbata, ca oficialii dinamoviști au ajuns la un acord cu Claudiu Niculescu, pentru ca atacantul sa ramîna la gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare.

„Am ajuns la un acord cu Niculescu ca sa ramîna, chiar daca exista o oferta foarte avantajoasa din punct de vedere financiar atît pentru club, cît și pentru el. Este un pariu al nostru. Eu zic ca este omul decisiv pentru obiectivele pe care ni le-am propus. Îi mulțumim foarte mult impresarului Dumitru Tudor. La începutul campionatului a fost o oferta de 700.000 de dolari, dar schimbarea obiectivelor și crearea unei echipe cu care sa atingem ceea ce ne-am propus, pentru cupele europene, a decis ca indiferent de oferta nu ne mai intereseaza nici un transfer pentru nici un jucator și mai ales pentru jucatorul numarul unu în momentul de fața al lui Dinamo”, a spus Borcea.

Borcea a fost prezent, sîmbata, la meciul Dinamo II București – Inter Gaz București, scor 2-2, disputat în etapa a XVI-a a Diviziei B.

Oficialul dinamovist a vorbit și despre atacantul echipei Sportul Studențesc, Gigel Bucur. „Am spus clar ca avem șapte atacanți în lot care sînt mai buni ca el. Sa fiți siguri ca daca eu, împreuna cu domnul Andone, cadeam de acord ca Gigel Bucur sa vina la Dinamo, jucatorul venea. Dar Niculescu a ramas aici și nu se mai pune problema sa mai discutam de alt transfer”, a afirmat Borcea.

În ceea ce privește decizia de amînare a campionatului, Borcea a afirmat ca vor fi trei luni comprimate, iar echipa care va fi mai puternica din toate punctele de vedere și va avea un parcurs regulat, își va atinge obiectivele.

Borcea nu se sperie de investițiile de la Timișoara. „Nu ne sperie investițiile de la Poli Timișoara, pentru ca nu ne batem cu Timișoara. Este un lucru bun pentru ce au facut, era de așteptat ca jucatori cu experiența și valoarea unui Contra, Moldovan, Popa și Caramarin sa-și spuna cuvîntul. Poli Timișoara va fi o echipa care va avea un cuvînt greu de spus în retur, dar obiectivul nostru nu este sa ne batem cu Timișoara pentru ca nu mai au cum sa ajunga la noi”, a afirmat Borcea.

Întrebat daca Timișoara va fi candidata la cîștigarea titlului, Borcea a raspuns: „Va fi greu deoarece le trebuie continuitate, mentalitate și foarte mulți bani”.

Antrenorul Ioan Andone a declarat ca în prima etapa toate echipele vor avea meciuri foarte grele. „Va fi foarte greu pentru toate echipele din cauza ritmului de joc, care va fi redus. Antrenamentele s-au desfașurat pe zapada, pe terenuri dificile, unde condițiile sînt diferite fața de cele pe iarba: altfel e preluarea, altfel e șutul, altfel e centrarea”, a spus Andone.

Tehnicianul dinamovist crede ca ar fi fost mai bine pentru Steaua daca ar fi jucat cu Gloria Bistrița, în etapa a XVI-a a Diviziei A, meci amînat pentru 6 aprilie. „Cred ca era mai bine pentru Steaua sa joace meciul de la Bistrița, pentru ca dupa aceea programul va fi infernal pentru ei. Sa joci din doua în doua sau din trei în trei zile este greu, o sa fie infernal, dar pentru reprezentarea internaționala trebuie sa fim de acord. Chiar daca Razvan Lucescu nu este de acord cu amînarea, Steaua trebuie înțeleasa, pentru ca la anul putem fi noi, Dinamo, Rapid, Farul, Național, într-o astfel de situație. Pe noi ne intereseaza situația noastra, sa cîștigam toate meciurile ca sa avem șanse la titlu. Steaua prea puțin ma intereseaza”, a adaugat Andone.

Ioan Andone spune ca meciul de duminica, Dinamo – Farul, este un derbi de clasament, deoarece se întîlnesc ocupantele locurilor doi și patru. „Farul are șanse sa participe într-o cupa europeana, la fel cum avem și noi. Farul, împreuna cu Naționalul, sînt echipe care lupta pe doua fronturi pentru a participa într-o cupa europeana. În primele cinci echipe, sîntem trei echipe care mizam și pe cîștigarea Cupei, cîștigarea campionatului sau ocuparea locului doi în campionat, ce asigura un loc în cupele europene”, a apreciat Andone.

Mediafax